in , ,

Полицаи използваха трик от “Семейство Симпсън” и заловиха 21 престъпници

Хо-хо-хо. Не, това не е Дядо Коледа, брато, това са полицаите от Южен Йоркшър, които се смеят на глупостта на престъпниците. Униформените направиха успешна акция “Holly”, залавяйки цели 21 нарушители на закона. И всичко това с помощта на анимационния сериал “Семейство Симпсън”.

За целта от местната полиция изпратиха картички на издирвани лица от фалшива фирма, която твърди, че въпросните са спечелили бутилка шампанско, вино, коледен пудинг и още блюда. В писмото се посочва и адрес, на който да бъдат получени подаръците за празниците. А на уреченото мусто имаше всичко друго, но не и подаръци. Там чакаша в засада полицаите, които успяха да заловят някои нарушители на пътя, крадци, дилъри, издирвани за тормоз и насилие.

А въпросните престъпници са били издирвани под дърво и камък, но са отказвали да се предадат или да отидат в участъка, за да си платят глобите. Е, сега вече няма мърдане.

“Окуражително е, че нашият иновативен подход даде резултати – обяви главният инспектор Лий Бери. – Ще продължим да проучваме нови възможности за залавяне на престъпници.”

А според местната преса, този подход не е нов. Те припомнят, че със сходен метод, бе използван и в сезон 9, епизод 8 на “Семейство Симпсън”. Тогава анимационният герой Хоумър участва в “полицейската томбола” на местното управление с идеята да спечели мотор. Вместо това трябваше да плати всичките си глоби за паркиране. Doh!

Кефи ли те?

На вниманието на Шушана: Домакиня получи сметка за ток за $284 милиарда

Благодарим ти за тази Коледа, брато