in ,

31 неща, които да направиш през декември

В края на годината винаги се замисляш за нещата, които си направил през последните 11 месеца, както и тези, които не си, брато. Ние не правим изключение, но сега не му е моментът. Януари е времето, когато кроиш по-сериозни планове, чертаеш равносметки, гледаш хороскопа си за новата година и куп подобни небивалици. Сега трябва да се насладим на празничното настроение, отпусни му края, скоро пак ще усетиш примка около врата. Това е и причината да съставим цял един списък с 31 неща, които да направиш през декември. Нещо като Wish list, ама не баш и малко побългарен.

1. Украси елхата и сложи лампички на терасата, че да покажеш на съседите кой е номер едно! Тури и на електромера магнит, че ще дойде Видовден. Светлинките са хубави, ама ше боли после.

2. Изяж поне един 10-литров буркан с туршия. Стъклото недей да ядеш. Така ще си поел 1 блистер аспирин, за да не се разболяваш, ще са изтекли и към 20-30 кила ракия в посока на твоето гърло. Отпусни се, брато! Зима е, празници идват, тренирай за Коледа и Нова година!

3. Прегърни парното, а вас двамата с парното да ви прегърне твоята Цецка. За кучето – ако остане място. В такова положение прочети поне една книга. Ако не си чел нашата, значи не си видял нищо в тоя живот (умираме да се хвалим сами).

4. Намери едробосчета Снежанка и я шибай кат жуотно.

5. Яж шаран на намаление, продаващ се след Никулден. Виж какви ще са страничните ефекти.

6. Последвай Brato.bg в Spotify, за да чуеш дебюта ни в звуковия подкаст.

7. Посети нова шкембеджийница! Пиши ни къде си, за да изтрезнеем заедно.

8. След студентския празник пиши на цецката, която е драйфала най-малко на купона. Никой не харесва кисели краставички втора употреба.

9. Изследвай се за СПИН. Ей така, за всеки случай.

10. Гледай Англия и Франция в бар, но с тениска на Бразилия. Може и да не те бият.

11. В един ден бъди аграр като всички останали! Сръчкай някого в ребрата в Градския или карай без да пускаш мигач до офиса. Нека те псуват, прави са.

12. На 12 декември през 73-та в Сливен се ражда певицата Бони. Поне веднъж си канил Цецка на танц на песента й “Клада от страст” или поне си драйфал на баладата. При нас се случи второто на един лагер в Аспарухово. Връщахме поръчката от един балкон. Беше красиво, заклеваме се! Така че на този ден покани момиче на танц, бъди жентълмен.

13. Купи подарък на гаджето. Ако нямаш такова, и на мама става. И в двата случая не подарявай пасатор. Тъпо е!

14. Направи си ФИФА маратон. Цел ден. Ама като казваме цел ден, значи цел ден. Чакай да получиш тромб и тогава стани от телевизора.

15. Заколи прасе.

16. В почивен ден пусни бормашината малко след 7 сутринта. За кеф! Ако нямаш, удри с чук по парапета на терасата.

17. Хвърли пиратка във входа на блока към 13:00 часа на 24 декември. Длъжен си да пробваш един фишек от петте кутии, които си приготвил за новогодишната нощ.

18. На 18 декември се е родил Брад Пит! Удари си една злобарка в името на Анджелина Джоли или гледай филма “Гадни копилета”. Ти избираш.

19. Седни в скута на един от онези Дядо Коледовци, които стоят в мола. Напълни му главата с всичките си проблеми и го попитай за някакъв странен съвет. Например – как да навиеш твоята Цецка да ти пусне отзад.

20. Маскирай се на Дядо Коледа и пак отиди в мола. Но вместо да говориш с децата, привиквай майките – те със сигурност имат какво да ти споделят. Ще бъде нещо като “Искрено и лично”, а ти, в духа на добрия старец, можеш да се възползваш от отчаянието на клетите жени.

21. Направи добро – можеш да събереш старите си дрехи и да ги дариш, или да купиш топла напитка на бездомен. Направи нещо, което да те накара самият ти да се почувстваш по-добре. Пробвай, ще ти хареса!

22. Напий се на куче на коледния банкет на фирмата и се натискай с най-грозната. То може и с най-яката, ама нали искаш работа да се върши…

23. Направи си “Сам вкъщи” маратон, брато. Първата и втората част са класики, третата също важи. Останалото е боза. Анатема!

24. Преяж със сарми и боб като за последно преди да дойде ред на пържолите.

25. Прати смс на бившата за коледните празници, покажи класа.

26. Клубният футбол се завръща. Има много мачове от Висшата лига на Англия и то точно в последните часове от годината, изненадай семейството си като поканиш приятелите си от квартала, за да гледате футбол.

27. Направи си домашно греяно вино и ни пусни рецептата на лично във Фейсбук. И ние душа носим.

28. Изневери на жената и почни годината начисто!

29. Препиши нашите късметите за новогодишната баница. НЯМА ДРУГИ КАТО ТЯХ!

30. Върни си борчовете, за да посрещнеш Новата година с чиста съвест, брато. На 1-и можеш пак да вземеш, но важното е да си с чист пред себе си в новогодишната нощ.

31. Празнувай Нова година така, както Ел Чапо бягството си от затвора!

Кефи ли те?

Peaky Blinders със своя игра във Виртуална реалност (ТРЕЙЛЪР)

Нестандартни идеи за подаръци за Коледа