in , ,

Три филмови предложения, с които да прецакаш студа


Все по-трудно се намират смислени и яки филми, с които да запълниш студените вечери, брато. Ние самите губим повече време да намерим подходяща лента, отколкото да я изгледаме. А и сам знаеш, че когато избираш филм с Цецка нещата се усложняват. Чуваш реплики от сорта на “О, не, този актьор не го харесвам. Четох, че изневерявал на жена си” или “много мряза екшъни, но искам нещо с Джейсън Стейтъм”. В моменти като този ти иде да й запушиш устата с пуканки.

Но ние сме тук и сме ти приготвили пет горещи предложения. Различни са по характер, дет се вика за всеки вкус. Сигурни сме, че все един от тях ще ти хареса.

Deepwater Horizon / Море в пламъци (2016)


По действителен случай е и става въпрос за най-големия разлив на петрол. Екологичното бедствие се случва на платформата за добив на нефт, отдадена на лизинг на British Petroleum и експлодирала на 20 април 2010 г. в Мексиканския залив. Съоръжението потъва 36 часа по-късно – на 22 април, след опустошителен пожар. Филмът разкрива истинската история и часовете преди и след експлозията, довела до смъртта на 11 работника и 17 ранени от общо 126 човека екип.

Mystic River / Реката на тайните (2003)

Изваждаме този филм от нафталина, както се казва, брато, но си заслужава да се изгледа дори още веднъж, ако вече си го правил. Тук говорим за много силен трилър с участието на Шон Пен, Тим Робинс, Кевин Бейкън, Лорънс Фишбърн, Марша Гей Хардън. Не искаме да разкриваме нищо, защото можем само да развалим усещането. После ще ни благодариш.

Arlington Road / Арлингтън роуд (1999)

С тихата си параноя, ненатрапчивите си внушения и необичайната страна, която заема в извечния спор между добрите и лошите, “Арлингтън роуд” е хубав по особен, антиамерикански начин. Което го причислява към най-висшата категория – тази на “Американски прелести” и “Боен клуб”. Още от първите си кадри, предхождащи началните надписи – задъхани, кървави и стилно заснети, филмът на Пелингтън се класира за нея. После нещата се връщат в обичайното русло на американската средна класа, но не задълго. Джеф Бриджис (Кралят на рибарите) играе тих наглед преподавател по история на тероризма. Той обаче е необичайно чувствителен към проявите на масовите убийци с кауза, защото именно те са го лишили от съпругата му – служителка на ФБР. Ето защо разглежда под лупа подозрителните прояви на съседа си – винаги блестящия Тим Робинс (Изкуплението Шоушенк). Филмът внимателно и без припряност поднася на зрителя отговора на дилемата дали става дума за параноя, или наистина Бриджис има за какво да се безпокои. “Арлингтън роуд” обаче има един от най-разкошните и разтърсващи финали през последните години. А двамата титулярни актьори Робинс и Бриджис правят брилянтен дует, всяка от половинките на който допълва другата до съвършенство. “Арлингтън роуд” е малко бижу, което можеше с чиста съвест да украси и големия екран. Но явно разпространителите не са го сметнали за достатъчно комерсиален. Какъвто той наистина не е – прекалено е добър и провокативен, та да е хит.

Кефи ли те?

Двете морета, които се срещат, но никога не се сливат

Бакшишите в Хонг Конг ползват по десетина смартфона, докато шофират