in , ,

“Възвишение” чупи рекорд още с първата прожекция


Много малко бяха хубавите и стойностни филми през 2017 година, брато. Силно се надяваме, че до края на декември тази тенденция поне малко ще се промени. Нещо ни подсказва, че филмът “Възвишение” ще оправи този наш лош привкус. Лентата тръгва по кината от днес, 10 ноември и ще бъде прожектирана на 65 екрана в страната, което е рекорд, според режисьора Виктор Божинов. А ако си случайно си пропуснал този факт, самият филм е по романа на Милен Русков. Тия неща е хубаво да се знаят.

Продължителността на “Възвишение” е 2 часа и 20 минути, въпреки че първоначалният му вариант е стигал до 3 часа и 10 минути, после 2 часа и 50, но самият Божинов се надява да излезе и рижисьорската версия, защото сме сигурни, че се е рязало “живо месо”.

“Възвишение” разказва за обира на Арабаконак през 1872 г. през погледа на двама полуреволюционери, полуразбойници – Гичо /Александър Алексиев/ и Асенчо /Стоян Дойчев/. Двамата са натоварени с важна мисия от Димитър Общи /Филип Аврамов/ – да предадат писмо на Левски. Тяхното издирване на Апостола се превръща в трагикомично приключение, а революционният им ентусиазъм постепенно е изместен от огорчение и разочарование. Сред актьорите са и Христо Петков, Кирил Ефремов, Веселин Анчев, Герасим Георгиев-Геро, Васил Михайлов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Димитър Рачков.

Кефи ли те?

Рекордите, които Меси не е подобрил

Читателите на Brato.bg искат пак да гледат “Сам вкъщи”