in , ,

Мъж плати 17 000 лева за чаша фалшиво уиски


Не сме експерти в марковите питиета, брато, защото пием на умирачка без значение каква е течността. Но не така стоят нещата при китайския писател Чан Вей. Братото си поръча чаша уиски Macallan, за което се предполага, че е най-старото в света – 1878 година.

Нещо повече, според запознати, това би трябвало да е и последната запазена бутилка от реколтата на 139-годишното шотландско питие, което го прави още по-скъпо. Най-вероятно това е била причината азиатският фентъзи писател да плати 7900 паунда (над 17 000 лева) за една чаша, докато бил отседнал в известен хотел в Сент Мориц, Швейцария.

След няколко бавни и много скъпи глътки, г-н Вей (няма как да не се държим уважително към такъв ценител на алкохола), започнал да се съмнява в произхода на вискито. Това довело до лек спор, а в последствие експерти открили неточности в етикета на уискито, което се оказало, че всъщност е от 1972 г. И за да бъде суматохата пълна, управителят на хотела дори летял до Китай, за да даде компенсация на прецакания азиатец и да поднесе най-искрени извинения. Звучи странно предвид многото банки в Швейцария, но явно хората се тревожели за реномето си и с право. След като извиненията били приети от хотела завели съдебен иск срещу шотландския производител на уиски. Ние съветваме пичовете от Сент Мориц да проверят дали при тях не работи българин, защото си се знаем, брато.

Кефи ли те?

Стригане! 22 мача по телевизията в неделя (ПРОГРАМА)

Създадоха църква, в която се пие и кръщава с бира