in ,

Фирма дава 6 дни допълнително отпуска на непушачите


Пием, гледаме по*но, залагаме на футбол, правим дори секс сравнително често, но нито един от екипа на Brato.bg не пуши цигари. Това не означава, че ще доживеем до старини, но не това е важното в случая.

Японска фирма реши да възнагради тези като нас, които не пушат по време на работа. Наградата е допълнителни 6 дни към годишната отпуска. Желанието на работодателя е както да помисли за здравето на своите служители, така и да не се скатава излишно от офиса.

Идеята дошла, след като един от работещите в Piala Inc решил да пусне анонимно съобщение в кутията за предложения, разкривайки, че не е доволен от факта, че пушачите губят по 15 минути за всяка цигарка. Това се налага, тъй като фирмата е на 29-ия етаж и дори за една дръпка пушачите трябва да се излизат от офиса.

Говорител на Piala Inc призна, че близо 30 служители вече са се възползвали от бонус-отпуската, а други 4-ма са отказали цигарите.
“Надявам се да насърча служителите да се откажат от тютюнопушенето чрез стимули, а не чрез санкции или принудителни мерки”, каза изпълнителният директор Такао Асука.

Кефи ли те?

Футболист на “Рома” отпразнува гол в стил Кирячето

Гадове! Бебе се роди на Хелоуин и го кръстиха Франкенщайн