in , ,

Топ 5 на градовете с най-евтина бира по света

Има едно нещо, което всяко истинско брато гледа, когато отиде в чужбина – цената на бирата. По нея се ориентира и дали е скъпо в дадената страна или не. Може всичко останало да е на по-ниски от познатите цени, но ако пивото е скъпо, то изобщо не трябва да ни хвалиш съответната държава.

Това е и причината да се поинтересуваме къде по света продават най-евтино любимата ни бира. Така ще можем да си планираме и следващите ни пътувания, а не да бъдем неприятно изненадани, когато ни донесат сметката в Дъблин, например.

Така след кратко проучване стана ясно, че победител по този показател е…Братислава. Дръж се, Словакия, идваме. Изследването е базирано на средната цена на кенчета от 330 мл на водещите марки в съответните страни, а ние го видяхме от сайта GoEuro. Те проучват цената на пивото в баровете, магазините и средната стойност между двете.

Така в Братислава средната цена на бира е 1.65 долара или 2.74 лева. Изненадваме се, че София и България като цяло не попада във въпросната класация, но може и да имат право. Второто място пък е за Киев, Украйна. Там можеш да утолиш жажда срещу средно 1.66 долара. Виж и топ 5 класацията:

Кефи ли те?

Затворник си отмъсти, като причини щети за $100 000 с пуснат в кенефа пуловер

Буркан с глава е най-новото бижу за Цецките (СНИМКИ)