in , , ,

Капана Фест – другата България


Ако страдаш от носталгия по минали времена, брато, то „Капана фест“ е твоето място. Панаирът на изкуствата събира на едно място позабравени занаяти, кино, литература, театър, музика, различни по стил забавления. Наричат го „Душата на квартала“, но само тези, които са го посещавали вече, могат да ти опишат чувството да си в тълпата по малките улички на стария град в Пловдив.

Ние успяхме да попием от атмосферата в дъждовния съботен ден на шестото по рода си издание на фестивала. Лакомства, студени алкохолни напитки, ръчно изработени бижута, дневници, дизайнерски тениски, картички и много други артикули чакат чинно своите нови собственици на щандовете на търговците. А за доброто настроение допълнително допринася и украсата на квартала – графити, хиляди знаменца и дори самата архитектура.

А за да бъде душевният оргазъм пълен, трябва да седнеш в някое от многобройните кафета в квартала и да изпиеш едно кафе или бира, наблюдавайки пъстрата гама от разновидностите на посетителите – от боси жени на средна възраст, до елегентни младежи и известни личности. Всички те се сливат в едно, за да станат част от празника на „Капана Фест“.

Организацията също е на световно ниво, а почти на всяка крачка можеш да намериш карта на събитието и къде са позиционирани отделните изкуства. Трябва да отбележим, че по време на нашата разходка из фестивала, се сблъскахме с другата България – възпитани и вежливи хора, готови да разменят някоя друга добра приказка, а тези, които случайно те настъпят или бутнат в тълпата дори знаеха вълшебната думичка „извинявай“.

Така че, брато, дори и този път да не успееш да посетиш фестивала, то можеш да си го отбележиш в календара за следващото му издание. Няма да съжаляваш.

Кефи ли те?

Здрав кютек в парламента в Уганда, включиха и столове като в кеча (ВИДЕО)

Много нелеп автогол (ВИДЕО)