in ,

Тинейджър съди родителите си за $250 000, кръстили го Гейлорд


Много внимавай как кръщаваш детето си, брато. Това може да разруши не само неговият, но и твоят живот. В щата Мисури, САЩ 17-годишно момче заведе дело срещу родителите си. Причината – кръстили го Гейлорд. Точно така, като от филма “Запознай се с нашите”, но без фамилията да му е Еблю.

Според тинейджъра, това име му е донесло много подигравки и тормоз през годините. Гейлорд Уилямс смята, че неговите родители умишлено съсипали живота му, тъй като името, което му дали, е “неактуално и вредно”. Нещо повече, момчето вярва, че е нежелано дете и това е причината да бъде кръстен така. Затова и сега той настоява за съдебно възмездие, което да му донесе и крупната сума от 250 000 долара.

“Няколко пъти са ми казвали през годините, че съм бил инцидент и съм съсипал живота им – обясни момчето пред местна телевизия, след като историята придоби популярност. – Когато баща ми е бил пиян, ми признава, че нарочно са ме кръстили по този начин.”

А името носи само негативи на момчето от малкия град Кирксвил, където училищният тормоз е ежедневие. Два пъти Гейлорд е хоспитализиран след нападения, а психичните атаки са десетки. Напълно логично, момчето на няколко пъти пожелал да си смени името, но без успех, защото родителите му не разрешили. На свой ред Дейв и Керъл, майката и бащата, разкриха, че харесват името Гейлорд и не виждат нищо странно в това.

“Нямам търпение да навърша 18 и сам да избера името си”, признава тинейджърът. А Гейлорд вече влезе в историята на американските съдилища като първият, завел дело срещу родителите си за подобно нещо. В САЩ делата на деца срещу биологичните си родители са чести, но не и заради името.

Кефи ли те?

Магаре нахапа “Макларън” 650 S, помислило го за гигантски морков

17 мача по телевизията в събота