in

Фен на Football Manager получи предложение от истински отбор


Като всеки друг голям футболен фен, героят на нашата история Жералд Тан също обича да играе на любимата ни игра Football Manager, брато. 22-годишният студент е голям почитател на Висшата лига, а топката е голямата му страст. Това, което обаче наистина му ангажира най-много вниманието, е да ръководи макар и виртуално “Панатинайкос” на въпросния футболен симулатор.

С гръцкия гранд Тан прекарвал по няколко часа на ден в бистрене на тактиката за всеки мач, ръководене на тренировките и правене на гръмка селекция. Скромното момче от Сингапур правил невъзможни неща с ПАО при все, че продължаваме да визираме Football Manager, печелейки 5 Суперкупи на Гърция, 4 пъти Шампионската лига и още толкова златни медали на Световното клубно първенство. Но това не успявало да засити глада му за футбол.

Така се стигнало до декември 2015 година, когато Тан попаднал случайно на информация във Фейсбук, че местният сингапурски футболен отбор “Албирекс Ниагата” търси треньор. Е, не старши, но помощник. Нашият герой не му мисли много преди да кандидатства.

“Ако питате за мениджърски опит, то аз имам цял тон на Football Manager”, признава момчето пред известното списание “FourFourTwo”. – Нямах представа какво е да ръководя даден тим, но винаги съм се интересувал как Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола наставляват своите играчи.”

Следват две интервюта за въпросната позиция – първо с генералния мениджър Кох Муй, а след това и със самия клубен президент Дайсуке Коренага, преди фенът на футболния симулатор на Sega да получи предложението, за което мечтае цял живот.

Но както при всяка една подобна история и тук има трудности – неговите родители. Те били твърдо против той да напусне университета, в който следвал, за да става треньор. Нещо повече, след като Тан приел все пак предизвикателството на “Албирекс”, майка му и баща му спират да му говорят с месеци.

“Като всички родители от Сингапур, те са на мнение, че аз трябва да следвам. Един ден обаче баща ми наруши мълчанието, след като видя репортаж във вестника за мача ни с “Тампайнс”. Запозна да ме разпитва как е преминала срещата.”

Младият наставник признава, че в началото най-трудно му е било в предсезонната подготовка, когато е бил натоварен със задачата да уреди всички документални въпроси с персонала и играчите. Занимава се със самолетни билети, осигуряване на дом за новите играчи и други подобни бумаги. Признава, че не е имал почивен ден през първите 2 месеца, а в някои дни дори си е тръгвал от клубната база в 5 сутринта.

Но успехите му на Football Manager се пренасят и в реалния живот, където “Албирекс” печели първенството, купата на Лигата и местната Суперкупа. Отличията обаче не главозамайват Тан, който отново изненадва с решение – напуска отбора, за да продължи своето следване.

“Ако трябва да бъда честен, аз преследвах моята страст и имах късмет. Но футболът си остава една голяма романтика.”

Сега младежът учи Спортни науки и мендиджмънт. А успехите му на Football Manager и “Албирекс” си остават един приятен спомен.

Преведено от: FourFourTwo

Кефи ли те?

Режисьорът на “То” иска да снима и “Гробище за домашни любимци”

Столът, който ти подава студена бира