in , ,

Мишо Шамара: Подготвям бенефис като на Христо Стоичков

Една легенда се завърна, брато. “Гумени Глави” се събраха отново, за да ни върнат към самия зародиш на българския рап. Говорим за годините, когато слушахме музика на касетки. Спомняме си като свършваше страна “А” и искахме да си я пуснем отново, използвахме молив, за да навием обратно лентата. Не беше лесно, брато, но беше сладко. Сега всичко е много по-улеснено, но и лишено от своя чар.

Както и да е, говорихме за пичовете от “Гумени Глави” – Мишо Шамара, Вальо Кита и Dj Dido D. 20 години по-късно те се качват отново на сцената – кец до кец, за да ни изпеят онези песни, с които ще ги помним винаги – “Извинявай, скъпа”, “Хубаво е лятото”, “Гуанданамера”, “Даниела”, “Ще му разбия главата” и още, и още.

В навечерието на двата им концерта в столичния клуб “Терминал 1” се срещаме с легендарните изпълнители именно на мястото, където след няколко часа ще накарат всички присъстващи да си вдигнат ръцете.

“За пръв път се чувствам като истински изпълнител – призна Шамара, докато пред нас стоят самотни няколко бирички, които гледаме с влажен поглед. – Всичко ни е осигурено и не трябва да мислим за нищо. Организацията е на топ ниво. Година и половина ме навиваха да направим това събитие, ще бъде нещо страшно. Не го казвам, за да се хваля, просто съм сигурен, че организацията ни е на топ ниво. Даже съм се облякъл в черно, защото е погребението на всички останали рапъри у нас (смее се). Шегувам се, уважение за всички колеги.”

И докато Шамара се чувства отново като у дома си на родна сцена, все пак признава, че няма никакво намерение да се задържа в България.

“Тръмп е лайно. Няма по-прост президент. И все пак не искам да се задържам в България. Там поне не арестуват диджеите и има свобода на словото. Вие ще кажете дали тук бях репресиран. За политика обаче не ми се говори. Събрали сме се по хубав повод.”

Dj Dido D на свой ред обещава много нови неща: “Знаем, че има много хора, които няма да могат да присъстват в сряда и четвъртък в “Терминал 1”. За тях сме организирали специален лайф, който ще бъде сниман с 4 камери и звук на топ ниво. Лайфът е на цена от 6 долара и това е първото подобно излъчване на събитие у нас. Можете да го намерите на новата фен страница на “Гумени Глави”, която създадохме преди дни. Относно поканата да изляза отново на сцена с Шамара, не ми трябваше време, за да реша. Имах нужда от нещо подобно, защото се чувствах зациклил. Това дойде в точното време.”

И докато рап легендите говорят спокойно на сцената в “Терминал 1”, някак между редовете идва и голямата новина – концерт на Шамара в зала “Арена Армеец”.

“Мисля за такъв концерт, да, но по-скоро то ще бъде спектакъл. Такова нещо изисква време за организация. Искам да бъде на най-високо ниво. Това ще бъде моят бенефис. Искам и аз като Христо Стоичков да имам такъв прощален мач. Вече говоря с изпълнители от САЩ да се включат. Разговарял съм с 50 Cent да подгрява (смее се). Не се шегувам, нали казах, че ще е на най-високо ниво.”

А Шамара си е Шамара, брато, и никога не премълчава това, което мисли. Така е и този път, когато му се налага да отговори на въпрос за новата рап вълна у нас.

“Аз в Америка не слушам българска телевизия. Нарочно го правя, просто исках по-бързо да се слея с местната среда. Сега, когато се прибрах, си пуснах телевизора. Сегашният БГ рап е румънско диско. На мен това не ми допада и аз няма да си променя стила. Не упреквам обаче никой, всеки решава какво да пее.”

И за финал е хубаво да споменем, че все още можеш да се класираш и да дойдеш на някое от участията от турнето на “Гумени Глави”. Билети се намират трудно, но все пак ги има.

Програмата

13.09 – Sofia – Club Terminal 1
14.09 – Sofia – Club Terminal 1
15.09 – скоро инфо
19.09 – Varna – Senso Lounge & Club

Кефи ли те?

Мат Деймън се смалява, за да открие съвсем нов свят (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо: Не съм умен, учих до шести клас