in ,

Градски транспорт от бъдещето! Кога ли ще дойде в България? (ВИДЕО)

dahir insaat gyroscopic transportationТова е един от онези материали, които ни карат да цъкаме с език и да изпускаме почти през зъби “Бах мааму”. Градският транспорт от бъдещето е тук, брато. Не оня с 1,60 билетчето, дето по седалките има акано. Градският транспорт от бъдещето са го разписали като концепция и идеята звучи напълно постижима.

СЛОН, РЕШИТЕЛНОСТ И ВЯРА ЗА БЕРБАТОВ В ИНДИЯ

Градският транспорт от бъдещето избягва трафика използва средата на движение по най-добрия начин. В градовете, където е физически или финансово невъзможно да се инвестира в инфраструктура, този вид превоз ще разцепи мрака. Идеята е на Дахир Инсаат, който не ни е род и ни боли фара за него по принцип. Ама все пак човекът казва, че този вид транспорт ще замени тролеите, трамваите и автобусите в градовете на бъдещето.

Каква е работата?

Всичко се върти около жироскопа и науката за него. Жироскопът е симетрично твърдо тяло, най-често диск, който се върти с голяма ъглова скорост около оста си на симетрия. Сложно е, ама е по-добро от автобус 72.

Дахир Инсаат, създателят на тва, казва: “Идеята има огромен потенциал за осигуряване на ефективно, икономично, безопасно, екологосъобразно, удобно и маневрено превозване, което е независимо от общите трафични потоци по артериалните пътища.” Деба, ние не можем да се иразим така, обаче го разбираме.

dahir insaat gyroscopic transportation
Жироскопичните превозни средства могат да минават над трафика и едно над друго. Те са екологични и евтини, демек не стават за България.

dahir insaat gyroscopic transportation

dahir insaat gyroscopic transportation

dahir insaat gyroscopic transportation

dahir insaat gyroscopic transportation

dahir insaat gyroscopic transportation

dahir insaat gyroscopic transportation
Дизайнерът предлага жироскопите да бъдат първоначално задвижвани от маховици, пускани сутринта, и да продължат да се захранват през целия ден от енергията, доставяна от слънчеви панели, монтирани на покривите на превозните средства. Пътните пък ще се возят като в метро или автобус, обаче може да има и луксозни коли с диванчета, телевизори и кво ли още не.

Дано сме живи некой ден да видим всичко това у нас.

Кефи ли те?

Нашите прогнози за уикенда с общ коефициент 18

10 000 км за 100 дни