in ,

5 причини на ходиш на плажа с книга

Още в началото на този материал искаме да признаем, че миризмата на нова книга ни възбужда до степен на стягане на жилата, която минава под гъза. Обичаме да вдишваме мастилото, което се е бракосъчетало насила с преработения дървесен материал на страницата, ароматът на това неразривно цяло ни влудява като облото дупе на Цецка, а допирът на пръстите със сухата хартия е като допир с друга цивилизация. Демек супер вълнуващо.

НАЙ-СКАНДАЛНИТЕ РЕПЛИКИ НА ХОРА ОТ СЕВЕРОЗАПАДА НА МОРЕ

Книгите за нас са знание и вдъхновение. Едно време така прекалявахме с наркотиците. Сега прекаляваме само с книгите и алкохола. Да е жива и здрава добрата стара бира, без която бъбреците няма да работят. Да са живи и здрави книгите, без които пък мозъкът щеше да е вчерашна мекица.

И така… отново сме на темата море. Отново има плаж, мирис на водорасли, а палав вятър разрошва космите под мишниците. Плажът, брато, по наше скромно мнение, най-много върви с книга в ръка. Тук ти казваме 5 причини защо винаги на плаж да ходиш с книга.

 

Изглеждаш по-умен
Освен да привличаш Цецките с тяло, книгата в ръка на плажа ще ти даде възможност да ги привличаш и с характер. Да, бе, брато! Истинският мъж има акъл за двама, не е модерно главата да е празна шамандура. Молим те обаче да не пресоляваш манджата като слагаш цайси с диоптър, за да изглеждаш като преподавател в Стопанската академия в Свищов. Нема нужда от изгъзици.

Внимателно обаче подбери заглавието за плаж. „Война и мир” и „Под игото” не са окей. Ще изглеждаш странно. Ще изглеждаш като Хари Потър на тежки наркотици. Като недоспал Мечо Пух. Като бит и превъртял. Прекантариш ли с избора на четиво, ще те снимат за Фейсбук и ще ти сринат живота. Светът е голям и копилета дебнат отвсякъде.

 

Ставаш по-умен
Истина е. Четенето на книги развива мозъка, с което се развиват паметта, въображението, уменията за изразяване. Нашата книга „Наръчникът на едно брато”, която ако не си купил все още, значи си шашав, подобрява сърдечната дейност, нормализира кръвната захар, бори се успешно с гъбичките и възстановява електролитния баланс на дебелото черво. От нея е възможно и шмайзерчето ти да стане по-голямо. Грабвай една книга в ръка и отивай на плаж, ебати!

Книгата под чадъра и слънчевите лъчи ще ти гарантира, че нема да слушаш оня с варената царевица, досадния детски плач, диалекта на комшията по кърпа.

 

Възхищението на Цецка
Дотук разбра, че ако имаш книга на плажа, за другите изглеждаш по-умен и за себе си ставаш по-умен. Отделно от всичко това твоята Цецка ще започне да ти се възхищава. До вчера си носил сварените буркани кайсии. Днес ръцете ти не носят щайга, а книга. Хиляди години история са в дланите ти. Жестоко. Ще се превърнеш в кумир на Цецка. Нейният Бойко Борисов. Култ към личността, трон, шампанско, свирка. Животът понякога е по-хубав от рожден ден. Можеш да си го направиш така, мятайки между хавлиите за плажа едно книжно издание.

 

Щадиш очите
С телефона си пристрастЕн, брато. Само ръчкаш у тоя шибан Фейсбук, взираш се в малки цици, натискаш лайкове, плакнеш джуки. Нищо не прайш. С книгата немаш такива проблеми, а и малко с малко е по-добре за очите. Зениците ти са постоянно разширени все едно си на екстази, причината е, че докато не изтощиш батерията, не го оставяш тоя смартфон. Ръчкаш го в тъмното, докато се пипаш, ръчкаш го, докато акаш, докато ядеш, докато правиш секс, докато си на плажа. СТИ-ГА! Вземи си една книга и си оправи живота.

 

Няма друго кво
На плажа ще е малко странно, ако се галиш. Ще е странно, ако вземеш и лаптопа, за да поиграеш Лиг аф ледженц. На плажа ще е странно, ако шмъркаш пясък, ако се опитваш да се качиш на чадъра отгоре, ако се изакаш и го заровиш като куче. На нас тия работи са ни минавали през главата, когато ни е скучно. Затова взимаме книга. Няма друго какво да вземем. Книгата ни спасява от скуката. „Наръчникът на едно брато” ще те спаси и от уроки, зли езици, черна магия и ортикария. ПОРЪЧАЙ Я СЕГА, НЕ СЕ КАНИ, ЧЕ НЕ ОСТАНА!

Кефи ли те?

Вече няма оправдания за Гуардиола

Разхайтена колежанка разгадава убийство си в “Честита смърт” (ТРЕЙЛЪР)