in ,

Наздраве, брато: Празнуваме световния ден на бирата


Днес е по-различен ден, брато. Някак си ни е по-ечемичено, а причината е, че е Световният ден на бирата. Отваряме една със закуската – пиво и мюсли…ниом, ниом, ниом. Пращаме и Цецка до магазина, за да вземе няколко да се изстудяват в най-горният рафт на хладилника. Сложили сме и 2-3 във ваната. Класика!

За първи път този ден е обявен за празник през 2007г. в Санта Круз, Калифорния. Феновете на пивото трябва да изпълнят три основни цели на 5 август – да се съберат с приятели на бира, да почетат производителите и всички, които по някакъв начин помагат бирата да стигне до нас, включително сервитьорите и да призоват всички нации да отпразнуват деня.

Предизвикателството е и да излезеш от комфортната зона на познатата бира и да опиташ непозната такава, традиционна за друга нация.

В България празникът също се отбелязва, защото ние обичаме всеки повод, който ни предразполага да си кажем “наздраве”. Именно това е и причината днес да се съберем на по бира в Bar Dak. Стартираме с халба в ръка в 19 часа и ще останем поне до 22 часа, но едно истинско брато никога не знае как и къде ще завърши вечерта.

За доброто настроение на всички ще раздадем и награди – КАСА БИРА и “НАРЪЧНИКЪТ НА ЕДНО БРАТО”. Пари за вход не искаме, само добро настроение!

БРАТО СЕ СБИРА НА ПО БИРА! 

Zac Efron Drinking GIF - Find & Share on GIPHY

Кефи ли те?

Вицове за бирата

Даваме ти общ коефициент 15 с нашите 5 прогнози