in

Рекордите не са това, което бяха

Новият сезон чука на вратат, брато! Чук, чук! Не буквалдо, де! Шампионите вече се готвят за защитата на спечелените трофеи, неочаквани герои тепърва ще изгряват на голямата сцена, но е хубаво да помним и тези, които успяха да оставят диря през изминалата кампания. В интерес на истината тогава паднаха и цели 7 големи рекорда. Виж кои са те…

„Реал“ (Мадрид)

Кралският клуб защити титлата си в Шампионската лига, триумфира и в Примера дивисион след 5 дълги години на суша. Перфектният сезон за „белия балет“ стартира с успех за Суперкупата на Европа в края на миналото лято срещу „Севиля“ с 3:2 след продължения. Към новите трофеи в богатата на отличия витрина на клуба, трябва да бъде прибавен и рекордът от 65 поредни мача, в които „Реал“ неизменно отбелязваше поне по едно попадение. Постижението започна от 30 април 2016 година, когато Роналдо и компания надвиха „Реал Сосиедад“ с 1:0. По този начин новият шампион на Испания задмина рекорда на „Байерн“ от 61 последователни двубоя с гол. Постижението все още е валидно, а сега на „Сантяго Бернабеу“ се готвят през новата кампания да задминат и това на „Сантос“ от 74 срещи.

Неочакваният герой

Подобно на „Реал“ и „Монако“ записа впечатляващ сезон. Бившият отбор на Димитър Бербатов прекъсна хегемонията на ПСЖ в Лига 1, а освен това стигна до 1/2-финалите в Шампионската лига. Именно в евротурнирите младата звезда и апетитна хапка за всички грандове, нападателят Килиан Мбапе, се превърна в първия играч, реализирал гол в четири последователни мача в елиминационната фаза. 19-годишният талант бе точен в двата сблъсъка с „Манчестър Сити“, а след това стори същото и в срещите с „Борусия“ (Дортмунд).
Освен това Мбапе стана и най-младият играч, играл за монегаските, и най-младият реализатор на тима, подобрявайки постижението на Тиери Анри.

Прероденият „Челси“

Антонио Конте върна победния дух на „Челси“, след като в предходния сезон „сините“ претърпяха невиждано в ерата „Роман Абрамович“ крушение. Лондонският тим си върна трона във Висшата лига с рекорд – най-много победи за един сезон (30). Така италианецът подобри постижението на Жозе Моуриньо от сезон 2004/05 и 2005/06, когато на „Стамфорд Бридж“ събраха по 29 успеха през отделните кампании.

Големият обрат

„Камп Ноу“ е мястото, където чудесата придобиват реалност. Тази максима може да бъде потвърдена от „Манчестър Юнайтед“ и техният обра срещу „Байерн“ за 2:1 на финала в Шампионската лига през 1999 година. През изминалата вече кампания „Барселона“ също преживя невиждана до момента драма в евротурнирите. Каталунците влязоха в историята като първия отбор, елиминирал съперник след загуба с 4 гола разлика в първия мач. Отборът на Луис Енрике доказа, че няма невъзможни неща във футбола, след като надви ПСЖ с 6:1 на реванша в Испания. В първия мач „Барса“ бе неузнаваемо слаба, а френският тим спечели с 4:0. Реваншът обаче ще се помни с десетилетия.

Кристиано Роналдо

Португалецът е феномен, колкото и да бъде отричан от някои футболни фенове. През последните 12 месеца нападателят не се радваше на познатата му иначе успеваемост пред противниковата врата, но и това не му попречи да счупи някой друг рекорд. Кристиано вече има 400 гола с фланелката на „белия балет“ във всички турнири. По-впечатляващото през сезона бе това, че 32-годишният футболист задмина постижението на легендата на „Тотнъм“ Джими Грийвс за най-много голове в първенства от топ 5. Мегазвездата вече е №1 по попадения, реализирани в шампионатни мачове (369). Зад него с 20 по-малко е Лионел Меси.

„Детелините“

И в Шотландия феновете видяха нов рекорд. Там „Селтик“ на Брендън Роджърс записа впечатляващ сезон, спечелвайки 106 точки във Висшата лига. Нов рекорд на Стария континент. По този начин „детелините“ подобриха постижението на уелския „Бари Таун“ от 1996/97 с 1 точка. Освен това „зелено-белите“ завършиха с внушителните 30 точки преднина пред втория „Абърдийн“.

 

И отново „Реал“

Годината на „Реал“! Така може да бъде окачествен сезон 2016/17, в който селекцията на Зинедин Зидан сбъдна всички свои мечти. Най-впечатляващо бе, че кралският клуб успя да защити трофея си в Шампионската лига за пръв път в модерната ера на турнира. За да стори това, „Реал“ разби „Ювентус“ в Кардиф с 4:1. Година по-рано испанският колос надви „Атлетико“ (Мадрид) с дузпи в Милано. На „Сантяго Бернабеу“ направиха място в музея за рекордния 12 трофей от турнира.

Кефи ли те?

Не можем да спрем да се смеем на това хъркащо куче (ВИДЕО)

Кръчма ядоса клиенти, защото предлага безплатна храна за хора над 150 кг