6 неща, които да правиш с бирата (ОСВЕН ДА Я ПИЕШ)


Да разливаш бира само по себе си е кощунство, брато. Случи ли се нещо подобно, пулсът ни се ускорява, сърцето ни започва да бие като това на футболен фен в 90-ата минута при дузпа за любимия му отбор, а ръцете ни треперят без да сме болни от Алцхаймер.

Но въпреки всичко изброено, има още начини да употребяваш любимото пиво, освен да го изливаш в гърлото си. Изпробвали сме някои от следващите варианти и определено действат.

Марината за месо

Ниом, ниом, ниом. Няма по-вкусно месо от добре престоялото в марината за едно денонощие. За целта върху пържолките се изсипва определено количество бира, докато покрие месото поне наполовина. Добавя се лук, който предварително е минат на пасатор, 2 лажички горчица на око, соев сос и чесън. Докато месото се маринова ти спокойно можеш да си пиеш бирата.  Същата смес става и за крилца, пилешки хапки и дори шишчета. Добър апетит.

Beer GIF - Find & Share on GIPHY

Бирен коктейл

Нищо не ти пречи в горещите летни месеци да експериментираш с тялото ти. Налей в подходящ съд светла бира, към нея добави прясно изцеден сок от диня и ликьор Мараскино. Подслади коктейла с мъничко захар, а ако не ти хареса, го дай на твоята Цецка и кажи, че сега това е най-модерното питие.

Печено пиле с кен бира

Не можем да ти дадем точна рецепта, но хората, които са готвили по този начин, брато, признават, че е по-вкусно и от рецептата на полковник Сандърс, кралят на пилешките кълки в KFC. Знаем само, че преди да мушнеш пилето във фурната, трябва да му забиеш кен бира в дупето. Може и стъклено шише.

Релакс за краката

Знаем, че заклетите фенове на бирата ще ни заклеймят след следващото предложение, но сме длъжни да го споменем. Ако си имал тежък ден, а обувките допълнително са ти разкатали фамилията на краката, можеш да накиснеш ходилата си в бира. Ензимите в пивото ще подействат освежаващо на миризлаците ти, но за да не отиде зян много бира, може да я разредите с топла вода.

Премахва петна

Няма да повярваш, Цецке, но бирата премахва петна от килима. Защо мислиш, че държим в хладилника толкова кенчета? За теб мислим, разбира се. Само трябва да накиснеш петното с малко пиво, а след това да избършеш с кърпа. Накрая почистваш с вода и сапун, за да не ти мирише на кръчма, а ние ще допием останалото в бутилката.

Гони охлюви от градината

Още едно вълшебно действие на пивото. Сипи бира в малък съд и го остави през нощта в градината. Това ще те спаси от вредителите, а после ще имаш салатка за ракийката.