in ,

Съветите на The Fitness Chef: Искам да тренирам, но нямам желание

Емануел Июджи – The Fitness Chef е въплъщението на здравословния живот, брато. От момче със слабо телосложение, той се превръща в бодибилдър и треньор, печели републикански и регионални титли в състезания по бодибилдинг и фитнес, а сега е при нас, за да разкрие част от тайните в залата. Сега той е тук, за да ти даде стимул на твоите мечти да изглеждаш по-добре! Днес с Емо говорим за мотивация през лятото…

Здравейте, братоци! Как си, жега ли ти е? Аз умирам и като се покачат градусите, идва и мързелът. Иска ти се да отидеш на море, да си лежиш и да пиеш нещо студено в стъклена чаша, гледайки как слаби мацки се разхождат по плажа. Да , ама не. Сега ще си говорим за негово величество – МЪРЗЕЛЪТ . Тази „чума“ за повечето хора ги лишава да направят нещо хубаво в живота си, едното от които е да отидат на фитнес или да си сготвят нещо полезно.

Предполагам , че и на теб ти се е случвало да те мързи да станеш от леглото, пък камо ли да влезеш в залата. Затова и споделям моите лични методи за собствена мотивация, които да ти помогнат да бъдеш една по-добра версия на себе си, както и във фитнеса така и в живота.

Поставяй си цели

„До края на лятото трябва да съм в два размера по-малки дънки“. Слагай цели на това, което правиш, за да може винаги да имаш едно на ум. Много хора намират стимул в това да дават пари за нещо и след това се чувстват „длъжни“ да се постараят. Понякога карам клиентите си да платят за професионална фотосесия за след 2 месеца, за да имат стимул да бъдат в най-добрата си форма. Това е и разликата при професионалните състезатели и любителите. Когато знаеш, че след два месеца ще трябва да излезеш на сцена, където да те гледат „под лупа“, винаги се замисляш преди да съгрешиш с някоя вафла или нещо друго. В този случай датата на състезанието действа като стопер за всички моменти на слабост по време на подготовката, затова намери свое нещо – море , почивка ,празник, фотосесия, което да те мотивира да не се отказваш.

Следи прогреса си

Резултатите са един от най-големите стимули, които можеш да получиш. В началото изобщо не обичах да тренирам, изморявах се, ставах рано, не ми се занимаваше изобщо. Но в даден момент започнах да виждам разликата, която ме мотивираше все повече и повече, докато фитнесът не стана част от живота ми. Снимай се, мери се, прави си равносметка и никога не се отказвай, докато не получиш желаните резултати, защото невъзможни трансформации няма! Има само недостатъчно положени усилия. Фитнесът учи именно на това – да гониш целите си. Този спорт изисква време ,пари,усилия ,мисли.

Не се сравнявай с другите

Всички сме различни, брато! Никога не се сравнявай с някого, дори да изглежда с подобна структура като теб. Всеки организъм е различен и никога две неща не могат да са абсолютно еднакви за двама души. Понякога има случаи, в които гледайки как някой получава резултати без да полага кой знае какви усилия, стига до демотивация и съответно отказване ,което не трябва да се случва. Смени треньора, смени програмата, започни да използваш добавки, смени работата дори, но не се отказвай от това да се чувстваш добре и за изглеждаш добре.

Има много други неща, които могат да те мотивират  – борба с алкохола, цигарите, роднини, новото гадже, но дори някое от тези да не важи или работи при теб, знай едно – животът си минава и най-вероятно няма да се повтори, а при всички случаи няма да е същият. Винаги, винаги давай всичко от себе си, за каквото и да е било, не само във фитнеса, а и в живота, защото това как ще изглеждаш ТИ и кой ще си, може да бъде минус само за ТЕБ. Всяка инвестиция в теб е инвестиция в един по-хубав живот.

Кефи ли те?

България радва чужденците с един по-различен Арт (СНИМКИ)

Марихуаната бори левкемията, твърдят лондонски учени