in , ,

Италия подарява 103 замъка, но има уловка (СНИМКИ)


Ако си мечтал като малък да бъдеш рицар, да имаш собствен замък и да се ожениш за принцеса, то сега е моментът да сбъднеш част от този свой план, брато. Италианското правителство е готово да даде без пари всеки един от 103-те замъка, които са държавна собственост.

Уловката е, че желаещият да се сдобие с подобен имот ще трябва да възстанови позанемарените вековни сгради. Целта е след това те да бъдат използвани като туристическа забележинелност, което да се отрази пряко върху икономиката на страната.

Но веднъж, сторил това, властите нямат условия как ще използваш замъка. Можеш да го направиш хотел, спа или ресторант, всичко опира да възможности.

“Проектът ще популяризира и подкрепя развитието на бавния сектор в туризма”, обяснява Роберто Реджи от Агенцията за държавна собственост. “Целта е за частни и обществени сгради, които вече не се използват, да бъдат трансформирани за туристи, поклоници и велосипедисти”. Властите също се надяват, че този план ще облекчи част от напрежението в най-популярните и пренаселени райони в страната като Венеция.

Молби ще бъдат приемани до 26 юни, а получилите въпросните обекти ще имат 9 години на разположение, за да ги реставрират.

https://goo.gl/r4jjae

Кефи ли те?

Запорожец се завръща с модел, който е заимстван от Porsche 965 (СНИМКИ)

Рекорд на Гинес: Той е най-младият DJ в света (ВИДЕО)