in , ,

Мистерия и исторически дела сред филмовите ни предложения за уикенда

Уикендът тази седмица ще бъде цели три дни, брато. Голям кеф. Сигурни се, че през това време ще гледаш спорт, ще си чатиш с гаджето, ще направиш ремонт на вилата и ще свършиш още много други задачи, за които все не ти остава време.

Виж още, брато: “Наръчникът на едно брато” си има собствена страница 

Ако обаче се случи така, че останат 2 часа за теб, в които да мързелуваш и да гледаш нещо по телевизията, ние имаме 3 предложения за филм. Залагаме на много различни един от друг жанрове, за да имаш по-голям избор.

“Проклетият Юнайтед”

За феновете на футбола и спортните филми имаме нещо изпитано – “Проклетият Лийдс Юнайтед”.Филмът представлява един поглед върху 44-дневното пребиваване на Брайън Клъф, един от легендарните мениджъри в Англия, на поста треньор на Лийдс Юнайтед. Поемайки един от най-добрите английски футболни клубове, някога успешният мениджър Брайън Клъф (Michael Sheen) с острия си подход и явната неприязън към мръсния стил на игра на футболистите, дава да се разбере, че ще има търкания. Един бърз поглед на по-раншната му кариера би могъл да обясни както враждебността му към предишния мениджър Дон Реви (Colm Meaney), така и колко много му липсва дясната му ръка Питър Тейлър (Timothy Spall).

Оцента в IMDb: 7.6

“Реката на тайните”

Залагаме на сигурно, брато. Една мистерия, която гледахме преди повече от 10 години на “сутрешна”, след като бяхме избягали от училище.

Резюмето: Те отрастват в най-бедната част на Бостън – Джими Маркъм (Шон Пен), Дейв Бойл (Тим Робинс) и Шон Девин (Кевин Бейкън) прекарват дните си в игри на улицата, както повечето момчета в техния работнически квартал.

Но Дейв преживява нещо, което ще да промени живота им завинаги. Двайсет и пет години по-късно се оказва, че тримата отново трябва да разчитат един на друг, заради случай, който отново ще промени живота им – убийството на 19-годишната дъщеря на Джими.

Детективът Шон задно с партньора си (Лорънс Фишбърн) разследват жестокото и наглед безсмислено престъпление. Освен това те трябва непрекъснато да са една стъпка пред Джими, който движен от опустошителна ярост, също търси убиеца на дъщеря си.

Свързан с престъплението чрез поредица обстоятелства, Дейв е принуден да се изправи пред демоните на собственото си минало.

Оценка в IMDb: 8.0

“Миг на гениалност”

Базирана по истинската история на професор и изобретател Роберт Кеарнс, водещ битка със Американската автомобилна индустрия. Той се заема със непосилна задача срещу титаните в този бранш, като никой не се надява той да спечели.

Семейство Кернс били типичното Детройско семейство през 60-те години, опитващи се да сбъднат американската мечта.

Оценка в IMDb: 7.0

Кефи ли те?

Вечното дерби, бокс и още спортни събития, на които да къркаш

“Тоз американец беше статуята на срамотата” и още от Туитър за мача на Кобрата