in , ,

Създадоха кола, с която минаваш над задръстването (ВИДЕО)

Американска компания създаде автомобил, който може да помогне на шофьора си да не прекарва дълги часове в задръстванията в големите градове, брато. Машината се казва Hum Rider и е изградена на базата на стандартния кросоувър Jeep Cherokee Wagon.

Колицата разполага със специален механизъм, който повдига каросерията на колата на височина от 3 метра и така позволява безпрепятственото преминаване над автомобилите отпред. Магията става чрез хидравлични повдигачи, които вдигат автомобила, но и разширяват разстоянието между колелата на всяка от двете оси.

Всичко това се задейства от водача на Hum Rider само с натискането на един бутон, поставен на приборния панел в салона на автомобила.

За създаването на подобен трансформър неговите автори са направили и някои промени в конструкцията на Jeep Cherokee Wagon. Например, теглото на кросоувъра, което в стандартния вариант е 2 тона, е увеличено на 4 тона. Това съответно води и до поставянето на нови гуми. Освен това машината е оборудвана и с 4 камери, които помагат на водача да следи за обстановката на пътя.

Автомобилът вече се тества по улиците на Ланкастър, щата Калифорния. Засега авторите на проекта не разкриват колко струва подобна машина и дали ще може да мине над автобус 204 в София.

Кефи ли те?

Барът на Супер Марио (СНИМКИ)

Играем за великденски заек с тези 4 прогнози