in , ,

Наркозависими папагали атакуват плантации с опиум в Индия

Колко различни са проблемите на хората по света, брато. Едни не могат да решат за кого да гласуват, други имат противоречия с жена си, а трети се чудят как да се справят с набезите на наркозависими папагали. Точно така, не си прочел погрешно.

Виж още, брато: Уволниха куче от полицията, то си намери по-добра работа

Наркозависими папагали, пристрастени към опиума, досаждат на индийски фермери. Птиците търсят своята “доза” и непрекъснато нападат реколтата им от макове без да издават никакъв звук, въпреки че са известни със своята кресливост. Пернатите само чакат индийските фермери да зарежат маковите чашки и от тях да започне да се стича опияняващата гъста течност, която ги кара да виждат слончета, елфи и смърфове. Птиците се “друсат” по високите клонове, спят с часове, а понякога падат и намират смъртта си.

Този феномен на дрогиращите се с опиум папагали е познат от 2005 година. Индийските фермери, отглеждащи опиумни макове в щата Раджастан, се оплакват, че пернатите крадат до 10 процента от реколтата им.

Селяните се опитвали по всякакъв начин да прогонят летящите крадци, но те фанатично се завръщали при маковете дори и с риск за живота си. Индийските фермери получават определени квоти за отглеждане на
опиумните растения, които след това продават на държавата на фиксирани цени.

Кефи ли те?

Излязоха първи снимки от новите епизоди на “Туин Пийкс”

Нашите прогнози за световните квалификации през уикенда