in

35 000 зрители гледаха голов спектакъл в снежна буря

Source: www.facebook.com/mnunitedfc

35 000 зрители наблюдаваха епичен сблъсък между „Минесота“ и „Атланта“. Двата тима си вкараха 7 гола, а мачът се игра в снежна буря и минус 5 градуса.

Най-големите критици на американската Мейджърлига често твърдят, че футболът в САЩ няма нищо общо с този в Европа. Може и да е така, но колко отбора на Стария континент биха играли при тежки метеорологични условия?

В началото на януари мач от италианската Серия А между „Пескара“ и „Фиорентина“ беше отложен заради снеговалеж. Същото сполетя и родната Първа професионална лига месец и половина по-късно. Тогава „Славия“ и „Лудогорец“ почнаха мач от първенството на 19 февруари, но последния съдийски сигнал прозвуча ден по-късно. Причината – обилен снеговалеж, който отложи мача с 24 часа.

В последния ден от февруари подобно нещо се случи и в Германия. Срещата между „Лоте“ и „Борусия“ (Дортмунд) от 1/4-финалите на купата на страната беше отложен заради снеговалеж. И знаете ли кога ще се играе двубоят? На 14 март. Е, феновете на футбола в САЩ също има за какво да се подиграват на Европа.

Отборите на „Атланта“ и „Минесота“ не се уплашиха от минусовите температури и снежната буря, вихреща се в неделния следобед из Минеаполис.

Source: www.facebook.com/AtlantaUnitedFC

Човек от персонала на стадион „ТСФ Банк“ се облече със зимна шуба и излезе минути преди началото на мача, за да очертае линиите на терена с духалка за листа. Студът и обилният снеговалеж не успяха да стреснат и феновете по трибуните. Точно 35 043 зрители гледаха головия спектакъл, който спретнаха „Атланта“ и „Минесота“. Сред феновете имаше и голи до кръста привърженици, които се топлеха с песни и… алкохол. Запалянковците не останаха разочаровани от продукцията на тежкия терен. Двата тима се хвърлиха в здрава битка в преспите, а първият гол падна още в третата минута. До края на мача бяха отбелязани още половин дузина попадения. След края електронното табло на „ТСФ Банк“ показваше 6:1 за „Атланта“ и минус 5 градуса по Целзий.

Source: www.facebook.com/AtlantaUnitedFC

„Бях притеснен, защото наистина беше много студено – каза Херардо Мартино, треньор на „Атланта“ и бивш на „Барселона“ и Аржентина. – Никога не ми се е случвало да ръководя отбор при подобни условия. Въпреки това стана паметен мач със 7 гола и нито един контузен играч.“

Феновете на двата отбора дълго аплодираха смелчаците по къси гащи след последния съдийски сигнал. Победителите от „Атланта“ отидоха при своите почитатели, за да им благодарят за подкрепата въпреки вихрещата се буря.

Source: www.facebook.com/AtlantaUnitedFC

„Когато двата клуба разбраха, че има 35 000 души по трибуните, изобщо не помислиха за отлагане на мача – разкри Дон Грабър, комисар на Мейджърлигата. – Този мач отива директно в футболната Зала на славата.“

И със сигурност ще остане там завинаги, защото двубоят между „Атланта“ и „Минесота“ вече е част не само от футболната история на Америка, но и от тази на играта по света.

Кефи ли те?

Той направи бар с капачки от бира, събирани в продължение на 5 г. (СНИМКИ)

Динко и Чарли Чаплин част от клипа на новата песен на 100 кила (ВИДЕО)