in ,

Учен предложи въвеждане на 3-дневен уикенд. Ние сме – ЗА!

Британският социолог Алекс Уилямс препоръчва държавите да преминат към тридневен неработен уикенд, ако човечеството иска наистина да пребори отрицателните фактори от глобалното затопляне на климата, брато.

Уилямс от лондонския Сити юнивърсити е на мнение, че тази мярка добре ще се възприеме от трудовите колективи, които ще се сдобият с още един почивен ден. От друга страна намаленото производство ще снижи емисиите на парникови газове.

Четиридневната работна седмица вече била изпробвана в щата Юта в САЩ и дала много добри резултати. През 2007 г. държавните чиновници работели от понеделник до четвъртък с удължен работен ден. За сметка на това почивали в петък, събота и неделя. Айде и тука така! Референдум!

През първите десет месеца от експеримента щатът спестил 1,36 млн. британски лири от енергийни разходи за климатици, осветление и ползване на електричество. Ако към тях бъдат добавени и спестените газови емисии от транспортните средства, щата Юта е намалил с 12 000 тона годишно вредното си диоксидно замърсяване.

В крайна сметка обаче щатът Юта загърбил начинанието през 2011 г., тъй като гражданите се оплакали, че не могат да получат обслужване от държавните служители през петъците. Бахти тъпото!

Кефи ли те?

Ма много малко мачове в събота, бе

Футболист се сби с таблото на четвъртия съдия (ВИДЕО)