in

Причината “Диема” да не излъчва мач от 17 часа в събота


Царе сме на далаверите, брато, но накрая винаги си намираме майстора. Така се случи и сега, а ударът е за обикновения зрител. Останахме си без мачове от Англия от 17 часа, като изключим Чемпиъншип. Причината е рестриктивна мярка от ръководствота на английската Висша лига по отношение на България.

Заради масово пиратство, ядосахме хората на Острова. Схемата е следната: картите се купува по 25 лв. тук и се продават на собственици на заведения на Острова на двойни или тройни цени заедно с чинията.

Но и така за съдържателите на пъбове им излиза много по-евтино, отколкото да се абонират за местните канали, които държат правата за Висшата лига. Българските пирати подбивали цените на британските телевизии, които плащат огромни суми на Висшата лига за правото на пряко излъчване. Спирането на правото за директно предаване на мача от 17,00 в събота било един вид “наказание за България”.

Сигнал за това, което ще се случи в събота, се получи още в средата на миналата седмица. Тогава от междинния кръг в Премиършип бяха излъчени пряко само по един двубой във вторник и сряда. Имало е случаи, в които Нова ТВ е давала 4 срещи едновременно през седмицата. Причината е била същата.

Кефи ли те?

Откриха изчезнал преди 5 години мъж в джунглите на Амазонка

Деца издърпват самоубиец от релсите в метрото (ВИДЕО)