in

Фаворитите за Мондиала

До началото на Световното първенство в Бразилия остава малко повече от година. Квалификациите вече са преполовени и естествено идва време да започнат тънките сметки за евентуалните фаворити. Претендентите са добре познати отбори, но не е изключено да има и изненади. С най-големи шансове обаче, според редица специалисти, са именно домакините на Мондиала – Бразилия.

Бразилия

A-Sele-o-brazil-football-14271711-594-396

Селесао ще гони шеста световна титла пред домашна публика. За последно те се качиха на световния връх през 2002-а в Южна Корея и Япония, но оттогава са в криза. През 2006-а и 2010 година  кариоките все се проваляха на четвъртфиналите, въпреки че тръгваха с големи надежди. Сега те ще искат да се докажат през родна публика и да затвърдят мнението, че са най-добрия отбор в света. Истината обаче е, че Бразилия не е на познатото ниво. Те разполагат с много добри футболисти, но им липсва колективът. Трудно вкарват голове, в защита са много нестабилни. Това си пролича и по време на последните контроли. Те бяха надиграни от Русия (1:1) и Италия (2:2). Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари има трудната задача само за година да преобрази отбора.

Италия

Italy vs Ireland

Италианците винаги са били сред фаворитите на световни първенства. Те са четирикратни световни шампиони и имат изключителната възможност при нова титла след година да се изравнят на върха с Бразилия. Скуадра адзура промениха облика си в последните години и вече играят много по-атакуващ и отворен футбол. Това се видя и на Европейското първенство през миналата година, където загубиха финала от Испания. Разполагат с огромен потенциал и млади и амбициозни футболисти. Създават много положения, има импровизация в предни позиции. Те са лидери в нашата квалификационна група и почти сигурно ще са участници на финалите в Бразилия. Определено ще са един от сериозните фаворити за титлата на Мондиал 2014.

Аржентина

argies

Гаучосите отново са смятан за един от основните фаворити за спечелване на Световното първенство през 2014-та. Момчетата на треньора Алехандро Сабалета се движат много добре в зона „Южна Америка” и водят убедително в класирането. Меси и компания обаче трудно ще могат да спечелят Мондиала в Бразилия. Проблемите на тима идват от непостоянната защита. В нападение Лионел Меси и компания създават достатъчно положения, но въпреки това реализирането им се превръща сериозно препятствие. До края на квалификациите тимът на Аржентина трябва да изчисти тези проблеми, ако иска да е достатъчно конкурентноспособен на останалите фаворити за титлата.

Германия

Die-Mannschaft-germany-national-football-team-27589608-1024-768

Бундестимът за пореден път започна много силно квалификациите за Мондиал 2014. Германия разполага със страхотни млади футболисти, но липсата на опит може да се окаже решаваща в борбата за титлата. Отборът на Йоахим Льов се представи отлично по време на Европейското първенство в Украйна и Полша, но въпреки това се провали в 1/2 финала срещу Италия, който загуби с 2:0. След този двубой в страната се заговори, че Германия няма футболисти, които да успеят да завоюват най-голямото отличие в световния футбол. Въпреки това Бундестимът разполага със страхотни изпълнители, които, ако получат необходимото спокойствие могат и да се окичат със златото в Бразилия.

Испания

photo_verybig_14732

Световният и двукратен европейски шампион Испания са основният фаворит за спечелване на титлата в Бразилия. Висенте дел Боске разполага с отличен състав, а освен това има и доста играчи, които спокойно могат да заменят всеки един от избраниците му. Испания не се представя много добре в квалификациите, но въпреки това е водач в групата си и спокойно може отново да се окичи със световната титла. Проблемът на иберийците може да се окаже евентуалната липса на някой от средната линия между Шави, Шаби Алонсо и Иниеста. Въпреки това Испания разполага с достатъчно класни футболисти, които могат да ги заменят.

С големите надежди

Преди всяко голямо първенство редица отбори тръгват с голямата кошница и обещания, че ще триумфират с титлата. Техните мечти обаче рядко се сбъдват и в повече случаи са тотално разочарование. Един от тези отбори е Англия. Трите лъва продължават да лежат на стари лаври и да си спомнят за единствената си световна титла през 1966 година. Те обаче дори са застрашени да не спечелят директни визи за Бразилия. Англичаните са втори в своята група след лидера Черна гора.

логото

Холандия са другият подобен тим. Лалетата винаги мачкат всичко живо по време на квалификациите и тръгват с надежда за невероятно представяне. Тя обаче бива бързо разбита и холандците обикновено рано-рано напускат турнира. Португалците и французите също са на този хал. Добри футболисти, но слаб отбор. Петлите от години са раздирани от скандали и това им влияе на играта. В Южна Африка преди 3 години дори не успяха да прескочат предварителната група. Португалците са същите. Един Кристиано Роналдо не стига. Дори и той в националния отбор не е на нивото, което показва с екипа на Реал (М). И четирите отбора, ако се класират за Бразилия, ще тръгнат с големи очаквания, но ще се върнат с празни ръце най-вероятно.

Текстът е публикуван във в. “Репортер”. Писали са го нашите приятели Бойко Димитров и Андрей Теодосиев.

Кефи ли те?

Няма такъв пропуск (ВИДЕО)

Защо местим часовниците с час напред или с час назад?