in

Най-грубият футболист в Европа играе за “Арсенал”


Патрик Виера, Дженаро Гатузо, Борето Галчев, близнаците Миневи. Всички те могат спокойно да носят титлата най-безкомпромисни футболисти, брато. Но всичко с времето си, защото се те имат достоен конкурент. Полузащитникът на „Арсенал“ Гранит Джака, коствал на „артилеристите“ внушителните 45 млн. евро през лятото, е №1 по червени картони в първенствата от топ 5 за последните 2 сезона. Халфът, който на вънжен вид никак не изглежда свиреп, бе изгонен за трети път през настоящата кампания в двубоя срещу „Бърнли“ (2:1). Реферът Джон Мос не се поколеба да бръкне в джоба, за да покаже картона, който Джака вече свикна да вижда.

Преди това същото се случи срещу друг опашкар във Висшата лига – „Суонси“, а любопитното е, че и тогава съдия на мача бе Мос. Явно този не го харесва нещо. Джака показа слабост и на международната сцена в мач срещу Португалия от световните квалификации, а тогава съдията не беше въпросният британец.

По този начин бившият играч на „Борусия“ (Мьонхенгладбах) и “Базел” се нареди на върха на класацията за най-често гонени футболисти през последните две години във водещите първенства. Швейцарецът изпревари по този показател бранителя на „Милан“ Габриел Палета, а трети е Кевин Малкуин от „Сент Етиен“. За 24-годишния футболист на „Арсенал“ това е общо 9-и картон за последните 3 сезона. Последният му коства наказание от 4 двубоя, като по този начин той ще пропусне и дербито с „Челси“ на 4 февруари.

Въпреки картона Джака бе защитен от футболния мениджър Хари Реднап.
„Той не е груб футболист, но твърде често си изкарва картони – обясни бившият мениджър на кръвния враг „Тотнъм“. – Влизанията му са безразсъдни, а изгонването срещу „Бърнли“ бе заслужено. Не може да влизаш по този начин. Но няма причина той да не се промени, но за това трябва да се погрижи Арсен Венгер и неговите съотборници, за да насочат енергията му в правилната посока.“

Не така обаче смятат феновете на тима. Някои от тях дори подканиха ръководството да продаде Джака, докато трансферният прозорец все още е отворен.
Мениджърът Арсен Венгер обеща да обърне внимание на дисциплината на Джака, но обясни, че извън терена той е много скромен и спокоен човек.

Най-гонените играчи през този сезон

  1. Гранит Джака (3)
  2. Кевин Малкуит (2)
  3. Серхи Гомес (2)
  4. Фернандиньо (2)

Най-гонените футболисти през последните 2 сезона

  1. Гранит Джака (5)
  2. Габриел Палета (4)
  3. Кевин Малкуит (4)
  4. Йаник Кахузак (4)

Кефи ли те?

Даваме ЛИНК за мача на Григор Димитров (ГЛЕДАЙ ТУК)

„Трите хикса: Отново в играта“ превзе родните кина с рекордни резултати