in ,

Селото, в което термометърът показва -71.2С (СНИМКИ)

Ако си мислиш, че в твоят град времето е отвратително, почакай да видиш какво се случва в Оймякон, брато. В това руско селце термометърът показа температура от -71.2С през далечната 1924 година. Сега положението не е много по-различно, ако тази община бе на територията на България, тукашните медии щяха да имат най-апокалиптичните материали, за най-лютата зима.

Политиците на свой ред ще обясняват колко трудно е да се справяш в такива условия и каква голяма част от бюджета е отишла за овладяването на ситуацията.

Селото се намира в източната част на Якутия и към 2010 г. има население от около 462 души. Оймякон се намира близо до полярния кръг и продължителността на деня варира от 3 часа през декември до 21 часа през краткото сибирско лято, когато нощите са „бели“ и е светло почти през цялото денонощие.

Най-важното – това е най-студеното място в света със средна януарска температура от -50С. За да се убеди в суровите метеорологични условия, фотографът от Нова Зеландия Амос Чапъл реши да провери отблизо за какво точно става въпрос. Той признава, че най-трудното  не е справянето със самия студ, а това, че апаратът работи мъчно на такива температури.

Още снимки можеш да видиш на http://www.amoschapplephoto.com/

 

Кефи ли те?

Питаме: Какво правиш в тоя бахър, брато?

Not Safe For Work
Click to view this post

Деми Роуз провокира с прозрачна рокля и без бельо (СНИМЧИЦИ)