in

Маратонците на Висшата лига


Ние може и да чакаме с нетърпение коледните и новогодишните празници, брато, но за играчите във Висшата лига почивка няма. Ясно е, че тия взимат по над 500 лева запата, но все пак си е кофти да риташ, докато другите ядат пържоли, сърми и се наливат с вино.

Още по-кофти е, когато нямаш не само почивка, но и възможност да останеш на резервната скамейка. Цели 19 са футболистите във Висшата лига без пропусната минута от началото на сезона. Въпреки липсата на зимна пауза част от мениджърите на елитните клубове не са дали нито миг почивка на 6-има вратари и още 13 полеви. Най-много играчи в своеобразната класация има от „Челси“. Стражът Тибо Куртоа, както полевите Сесар Аспиликуета и Нголо Канте са записали по 1530 игрови минути. За полузащитника на „сините“ серията все пак ще прекъсне, тъй като бившият играч на „Лестър“ ще изтърпи наказание в предстоящия мач с „Борнемут“ за натрупани жълти картони.

Много е вероятно в понеделник на „Стамфорд Бридж“ да играят други двама маратонци – Стийв Куук и Саймън Франсис от „черешките“. Със същото постижение могат да се похвалят играчите на „Саутхемптън“ Фрейзър Фостър и Върджил ван Дайк, Натаниел Клайн от „Ливърпул“, Ян Вертонген от „Тотнъм“, капитанът на английския шампион Уес Морган и вратарите Петър Чех („Арсенал“), Давид де Хеа („Манчестър Юнайтед“), Лукаш Фабиански („Суонси“), Бен Фостър и Гарет МакОули (“Уест Бромич”), Къртис Дейвис („Хъл“), Бен Гибсън („Мидълзбро“), Мишел Кийн и Бен Мий („Бърнли“).

Кефи ли те?

Пачино, Де Ниро и Ди Каприо в новия филм на Скорсезе

Пуснаха приложение за свалки по летищата