in

Славата изяде поредното си дете

Канадското момче, което само преди няколко години избухна като свръхнова на музикалния небосклон, влезе трайно в графата „Пропадащи звезди”. Само за една година Джъстин Бийбър се превърна от малък принц, когoто всички възхваляват, в разюздано хлапе, което сочат с пръст.

Миналата седмица, току-що навършилият 20 г. идол обвини медиите, че го преследват и несправедливо го очернят като си измислят всякакви небивалици, за да го дискредитират.

„Мениджърите ми казват, че трябва да храня медиите, но на мен ми писна. Не съм припадал на сцената, не съм блъскал хора с камери и не – няма да влизам в клиника за лечение на алкохолизъм”, избухна Джъстин, който още не е навършил пълнолетие според американските закони и дори няма право да влиза в бар и да пие алкохол.

Последното му английско турне пък трябваше да бъде бляскав триумф – подарък за 20-тия му рожден ден, но се превърна във фиаско. Поредица от гафове показаха новия Джъстин, който феновете не искат да познават, но в чиито образ професионалистите лесно разпознават диагнозата „жертва на славата”.

В Арена 0-2 в Лондон – една от най-големите и престижни зали в света, Джъстин Бийбър изправи на крака публиката, но не заради шоуто, което направи, а след като припадна по време на изпълнението на новия си хит “Beauty and the Beat”. Според говорител на тийн звездата Бийбър имал недостиг на кислород. Ако това се беше случило преди 2 години, целият свят щеше да му съчувства. Сега обаче, той не получи особено разбиране. Хроникьори пък припомнят, че това не е първия срив на сцената, който получава момчето. Само преди година той беше в такова състояние, че се блъсна в стъклена преграда на сцената. Сегашното му прилошаване не събуди съчувствие и по друга причина. На Острова вече се беше надигнала сериозна антибибър вълна, още когато си позволи за закъснее цели два часа за концерт. След това пък се прибра в хотела си посред нощ, във видимо нетрезво състояние и почти паднали панталони. За ужас на феновете, които чакаха с часове да го зърнат, той дори не ги забеляза, а на бодигарда му беше трудно да го крепи прав и да го прикрива едновременно.

АКО НЕ СИ НАПЛЮЛ МОНИТОРА, ПРОДЪЛЖИ НАТАТЪК.

Нощи на безкрайни купони с момичета, пиене и забранени вещества изпълниха живота на някога скромното канадче, особено след като окончателно се раздели с приятелката си Селена Гомес. В същото време един от най-младите милионери в света не иска да спре или поне да разреди концертите си, както и бълването на албуми, които напоследък си приличат все повече и повече, но все още се продават добре.

Съвсем доскоро майката на Джъстин беше онзи авторитет, който слагаше юздите на сина си, когато неочакваната слава заплашваше да го погълне. Сега обаче тя не само не е в състояния да му издърпа ушите, но и сама попадна в капана на известността и богатството. Изстрадала в мизерия отглеждането на малкия Джъстин, днес родителката му вече пише мемоарите си, които се надява да й донесат още едно малко състояние. Никой в семейството вече не се пита какво ще правят с толкова много пари и все по—малко щастие. „Бийбър бързо тръгна по спиралата надолу. Всички около него говорят, че трябва спешно да бъде спрян, за да не стигне до края с някоя момчешка глупост”, коментират в обкръжението на канадското чудо.

Текстът е публикуван във в. “Репортер”.

Кефи ли те?

Болезнено e да се суринеш по стълбите (ВИДЕО)

Болни фенове на Apple (СНИМКИ)