in

Надценените играчи

В днешно време в световния футбол се плащат огромни заплати. Голяма част от играчите, които ги получават – ги заслужават. Но има и такива, които са сериозно надценени. Това са футболисти, които по никакъв начин не могат да оправдаят огромните си заплати. В някой отбори в Европа се харчат безумни пари. Анжли (Махачкала), Манчестър Сити и ПСЖ плащат умопомрачителни заплати на играчите си, а успехите така и не идват.

Самюел Ето’о: 20 милиона евро

Няма спор, че Самюел Ето’о е силно надценен. Нападателят отбеляза 37 гола за Интер през 2011 и изигра сериозна роля в спечелването на Шампионска лига година по-рано. След това Ето’о подписа договор с руския Анжи (Махачкала), където получава по 20 милиона евро на сезон. Тъй като отборът е от Дагестан, район изпълнен с насилие, се налага камерунецът да живее в Москва и специално да лети за всеки мач на своя тим. Ето’о е вкарал 14 гола в 30 мача, но е малко вероятно да успее да повтори тези цифри в някое от топпървенствата.

Дарио Конка: 10,6 милиона евро 

Атакуващият полузащитник на китайския Гуанджоу е още един пример за крайно надценен футболист. С привличането му клубът се надяваше да си купи победи. Въпреки, че Конка не е име, което предизвиква сериозен интерес в Европа, той пристигна в Китай, като „Футболист на годината” в Бразилия с тогавашния му клуб – Флуминензе. След трансфера в Гуанджоу нещата за халфа не се развиха по желания от него начин. Проблемите в клуба го накараха да поиска да бъде сложен в трансферната листа през юли. Тогава обаче никой не го пожела. През януари той отново помоли ръководството да го продаде, но пак няма клиенти.

Кака: 10 милиона евро 

Кака бе една от първите покупки на Флорентино Перес, който искаше да направи новия си „Галактико”. Той плати умопомрачителните 65 милиона евро на Милан за носителя на Златната топка за 2007 година. Този ход обаче се оказа много разочароващ. Кака тотално се провали и продължава да затъва в Реал. Той бе преследван и от куп контузии. Този сезон бразилецът започна титуляр за „белия балет” в едва 6 от 46 мача. Треньорът на тима Жозе Моуриньо предпочита да пуска на негово място Месут Йозил. На 30-годишна възраст вложените за Кака пари нямат възвръщаемост.

Фернандо Торес: 10,8 милиона евро 

Фернандо Торес може би е най-добрият пример за поговорката „Внимавай какво си пожелаваш”. След близо 4 силни сезона с екипа на Ливърпул, испанецът напусна „червените” в посока Челси за сумата от 58 милиона евро. След трансфера той никога не бе същият. Торес бързо бе засенчен от другите нападатели на „сините”. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даже изрази учудването си как испанецът ще успее да се пребори за място в тима с играчи от ранга на Дидие Дрогба и Никола Анелка. Дори идването на „Стамфорд Бридж” на бившия му мениджър Рафаел Бенитес не успя да го промени и той бързо се превръща в основен виновник за проблемите на Челси.

Джон Тери: 10,7 милиона евро 

Тери е към края на дългосрочния си договор с Челси, според който прибира около 205 000 паунда седмично. Контрактът му изтича в края на следващия сезон. Въпреки напредналата му възраст, както и наличието на друг класен централен защитник в лицето на Гари Кейхил, Челси все пак може да му предложи нов договор до лятото на 2015-а. С едва 10 мача през този сезон, Тери продължава да е ключова фигура в състава на лондочани в борбата им за нови трофеи. Той никога не е бил достатъчно пъргав в краката и наближава 33 години. Тери вече трябва да разчита на инстинктите си повече от всякога, за да оправдае заплатата си.

Текстът е на Андрей Теодосиев и Бойко Димитров и е публикуван във в. “Репортер”. Тия двамата са най-добрата спортна комбина журналисти в печатните медии. Да си го кажем направо.

Кефи ли те?

Трейлър на “Аз, проклетникът 2” (ВИДЕО)

Болезнено e да се суринеш по стълбите (ВИДЕО)