– 20% не е черен петък

– 20% не е черен петък

black-friday-1805804_960_720
Заседнали ескалатори, навалица от хора, бутане, ръгане, лакът в зъбите, коли в насрещното (имаме и снимка), и всичко това заради някакъв си черен петък, брато. А той е като всички останали петъци. Пак сме излъгани, пак сме прецакани.

С цялото ни уважение, но -20% не е черен петък, някой нещо се е объркал. Това си е най-обикновено дневно намаление, колкото да повиши страстите, а и продажбите на така или иначе скъпите и застояли стоки. На някои верига магазини им се е откъснало от сърцето цели 10%, а други поставят условия – над 200 лева 10%, над 300% – 20%. Да бе, няма проблем. Ние тия пари си ги печатаме в мазето. Само че идеята е малко по-различна. Поне в световен мащаб, не тази побългарена пародия.

И това е взаимствано от САЩ, където това се е превърнало в традиция от 30-те години на 20-ти век. Терминът „Черен петък“ за пръв път се появява във Филаделфия в началото на 60-те години. С него служители на местната полиция са наричали петъка след Деня на благодарността заради големите задръствания по пътищата. Там обаче намаленията са истински и затова се предизвикват суматохи, когато този ден настъпи. Тук всичко е PR, а намаленията са като политиците ни – смешни. И както големият Тодор Колев питаше риторично „Как ще ги стигнем американците?“…няма как. Благодарим за жеста на всички за проявеното благородство, но с тези 20% да вървят на майната си.

Eто как все пак някои в Туитър отчетоха празника

Масово преселение на колежки към мола. Днес ще работим само мъжете…

Черен петък винаги ми звучи като пазар за роби.

Като за черен петък, ще работя с 90% по- малко.

баси българската злоупотреба с черен петък, оранжев петък, кибер петък, бял петък, черен уикенд, хипер неделя. и т.н.

Николай Банев преживя черен вторник и сега се чуди какво ли ще е черния петък.

Деня, в който капитализма окончателно превърнал човеците в потребители, нарекли Черен петък“.

 Първан, склададжията в магазина за гуми, бавно поливаше склада с бензин и си мърмореше: – Сега ще видите вие ЧЕРЕН петък!

Преди 2 дни гледах процесор в emag.bg за 450 лв, а днес е 530. Очаквайте .

Започна сезона за опити за чистене на застояла стока наричан от нашите търговци „черен петък“

черен петък ми беше миналия, днес ще пера бяло


Вчера стола беше 100лв. Черен Петък: бил 150 -> намален на 89… нешастници..

15211656_10207511495481188_1582997401_n