in ,

Първенството по копаене на гробове има своя победител

grob
Ще кажеш, че пишем твърде много за погребения и ковчези, но това се нещата от живота, брато. Именно затова решихме да ти разкрием и едно от най-лудите първенства в света и то не се казва Първа професионална лига.

Става въпрос за турнира за най-бързите гробокопачи в Централна Европа. Шампионатът по изкопаване на гробове се състоя в словашкия град Тренчин и има за цел да популяризира погребалния бизнес и да вдъхне малко позитивизъм в иначе сериозната траурна професия.

Във въпросното състезание журито отчита както скоростта, така и акуратността на извършения изкоп. Не се позволяват съвременни инструменти, а само традиционни кирки и лопати, така характерни за този бранш. Гробовете трябва да отговарят на точни размери – 1,5 метра дълбочина, 2 метра дължина и 1,5 метра широчина.

Победител в надпреварата стана тимът на погребалното бюро на Петер Пасторок от словашкото село Кална над Хроном, а според феновете на състезанието на турнира се явили и няколко отбора, които били пълни умреляци. По непотвърдени данни сред гробокопачите е имало и български политици.

Кефи ли те?

Лео Меси в друга кожа

Дневникът на Цецка Цачева