in , ,

Политика, мистерия и убийства във филмовите ни предложения за уикенда

Prince-Charles-Cinema
Уикендът е тук, брато, но футбол почти няма. Времето е сравнително студено и най-доброто, което можеш да направиш, е да си изтеглиш някой интересен филм и да се паркираш пред телевизора/лаптопа.

Големият проблем при този вариант винаги идва, когато започнеш да търсиш читав филм. Рядкост са, но ние сме тук, за да ти ударим едно рамо. Изгледали сме много ленти, но желанието ни е да ти спестим бозите. Ето ти 3 добри филма, два от тях са на политическа основа, защото сега това е основната тема, но ти гарантираме, че са силни като Доналд Тръмп на избори.

The Ghost writer (2010)

large_4fu7gjm8gwmmdghza8kcsov6inl

Писател в сянка (Юън Макгрегър) е нает да завърши мемоарите на бившия министър-председател на Великобритания Адам Ланг (Пиърс Броснан), но в същото време разбулва тайни за политическата фигура, които застрашават собствения му живот. Ще те държи в напрежение, ще се чудиш кой е крив и кой прав и ще се тъпчеш с пуканки. Гаранция.

Оценка на IMDb: 7.2

The Ides of March (2011)

onesheet

“Маската на властта“ впечатлява както с добър актьорски състав, брато, така и с добър сценарий. Филмът разказва за Стивън, млад и амбициозен прессекретар, успял да изгради впечатляваща за годините си кариера в американската политиката.
Но когато се присъединява към екипа на един от най-популярните кандидат-президенти в страната, Стивън става свидетел на задкулисни интриги и заговори, с каквито не се е сблъсквал досега.

Оценка на  IMDb: 7.1

True story (2015)

true-story-dvd-91cnr9kblal-sl1500-jpg-6e536675ce55ed70

“Истинска история” не впечатлява с оценка в IMDb, но на нас ни хареса. Историята е добра, финалът е логичен, а главната роля е поверена на Джона Хил. Яко! Той играе ролята на Майкъл Финкел, журналист, който наскоро е прекратил своята работа в New York Times, след като нещо се е объркало по време на една от неговите задачи. Един ден той получава странно обаждане от мъж, който се представя за Кристиан Лонго, човек, който е в списъците с най-издирваните лица на ФАР. Той е бил заловен от органите на реда, а досега се е измъквал, като се е представял с чужда самоличност, като тя е била именно на Джона Хил. Въпреки всичко сега той търси помощ от него, като след серия от кореспонденции успява да го убеди, че всички обвинения срещу него са скалъпени, като това дава началото на ново разследване от страна на Финкел. Останалото го запазваме в тайна, гледай и после ще ни псуваш, ако не ти хареса. Знаем се!

Кефи ли те?

Дневникът на Цецка Цачева

Мъж се ожени за змия, била преродената му приятелка