Семейство Симпсън удря рекордните 30 сезона

Семейство Симпсън удря рекордните 30 сезона

Simpsons_wallpaper_The-Simpsons-Wallpaper-futurama-homer-bender-beer-bar-1

Добра новина за всички фенове на сериала „Семейство Симпсън“, брато. Любимото ни детско за възрастни получи поръчка за заснеманането на още 2 сезона. В момента се радваме на 28-ия сезон на Хоумър и компания. През октомври беше показан 600-ият епизод от телевизионното шоу, но ние все още не сме го гледали. С поръчката за още два сезона през 2018 и 2019 г., „Семейство Симпсън“ ще подобри рекорда за епизоди от поредица по сценарий, излъчвана в праймтайма, поставен през 1975 г. от телевизионния уестърн „Пушечен дим“. Уестърн сериалът слиза от екран след 635 излъчени епизода, а „Семейство Симпсън“ има всички шансове да стигне кота 669.

Виж още, брато: Той има най-якия татус на Семейство Симпсън (СНИМКИ)

Всичко започна през 1987 г. с излъчването на късометражни филмчета в шоуто на Трейси Улман. Историите за Барт Симпсън и членовете на семейството му обаче се радват на изключителна популярност сред зрителите и стартират като самостоятелна поредица през 1989 г.

Създателят на шоуто Мат Грьонинг е моделирал персонажите по собственото си семейство. Той дори използва истинските имена на близките си, заменяйки единствено своето с това на Барт.

През септември тази година започна излъчването на 28-ия сезон на „Семейство Симпсън“. По-рано през 2016 г. патриархът на фамилията Барт Симпсън стана първият анимационен герой, появил се на живо по телевизията. Догодина „Фокс“ ще отбележи безпрецедентно събитие в историята на анимационната поредица – излъчването на първия й едночасов епизод. Обичайната продължителност на епизодите на „Семейство Симпсън“ е половин час.

Хитовата анимационна поредица е отличена с 32 награди „Еми“ – телевизионен еквивалент на филмовите „Оскар“-и.