in , ,

Започва е*ати якият сериал по HBO (ВИДЕО)

Броени часове остават до началото на един жесток сериал, брато. Става дума за сериала “Младият папа”. 2 от 10-те серии ще се завъртят по HBO от 21:00 ч. тази вечер.

Тръпнем в очакване и се кръстим пред монитора.

Джуд Лоу е нашият човек. Той играе своя герой със светско име Лени Белардо. На 49 години е, американец, пуши и закусва само с Coca-Cola Zero с вкус на вишна, пише Webcafe.bg.

Като папа се казва Пий XIII. Наздраве!

Младият папа е традиционалист, иска да върне старите порядки в литургията и обявява открита война на кардиналите. Даже кара изповедниците им да му докладват какво са чули в изповедалнята. Пий XIII не иска да се показва пред хората, нито ликът му да присъства върху различните религиозни сувенири, картички, календари и др.

Над Светия Отец тегне сянката на трудното му детство, той е изоставен от родителите си в католическо сиропиталище едва седемгодишен.

Ще видим светът на Ватикана, малката държава, където папата е абсолютен монарх, държащ ключа към душите на 1 милиард католици по света.

Режисьорът Паоло Сорентино представя красотата на Светия Престол: дворците, картините, статуите, дипломацията, борбата за власт на кардиналите и техния общ фронт срещу папата.

Но в “Младият папа” няма ватикански мистерии или скандали ала Дан Браун, единствената мистерия е вярата.

“Сериалът е изследване на мъже и жени, преди всичко на мъже, които са се потопили в един дълбок контакт с нещо, което от материална точка го няма, Бог. Това е връзка с Бога, изживяна по различен начин от нас, които понякога се сещаме за него и после си продължаваме живота по старому” – разказва режисьорът Паоло Сорентино, носител на Оскар.

По думите му “тяхната връзка е всепоглъщаща, все едно да имаш мъж или жена, които непрекъснато да ти казват какво да правиш или не”.

Сорентино прави десет епизода от “Младият папа” и твърди, че въпреки това идеите му за вярата все още не са ясни. Надява се, че ще му се изяснят във втората серия.

Това е първият европейски сериал, чийто копродуцент е HBO. Ще се излъчват по два епизода наведнъж.

Кефи ли те?

Няма да повярвате какво става, когато залеете iPhone 7 с разтопена гума (ВИДЕО)

Той скочи от 40 метрова сграда и засне всичко с GoPro