in , ,

Елвис Пресли участва в “Сам вкъщи” и още факти за любимия ни филм

home_alone_07
Изминаха цели 26 зими от създаването на великия коледен филм “Сам вкъщи”, брато. Като фенове на тази лента, ние знаем редица интересни факти за Марв, Хари, Кевин и останалите.

Твърде рано е да очакваме с нетърпение родните телевизии да пуснат филма, защото има близо два месеца до празниците, но ние ще запълним тази дупка с няколко любопитки от лентата. Почваме.

home_alone_01

Приятелката на Бъз (братът на Кевин) в действителност не е момиче, а синът на един от директорите на филма. Желанието на шефа е било да не разстрои тинейджърката с въпросната снимка.

home_alone_02
Акьорът Джо Пеши (Хари) постоянно забравял, че участва в семеен филм и използвал думата “Fuck” по време на снимките. Директорът го помолил да я замени с близкото по звучение “Fridge”, което се превежда като хладилник. Па е нещо.

home_alone_03
Пак Джо Пеши искал да наплаши Маколи Кълкин, за да може детето да излъчва истински страх по време на филма. Именно това била и причината Пеши да го избягва на снимачната площадка до последно, за да не се сприятелят повече. При една от сцените,  когато двамата с Марв го сгащиха и закачиха на куката, Пеши дори е наранил без да иска Кълкин, разкървавявайки му пръстите.

home_alone_04

Филмът ” Angels With Filthy Souls”, който Кълкин гледа в хотела във втората част, в действителност не е истински. Кратката сцена е заснета специално за “Сам вкъщи”.

home_alone_05
Тарантулата, която полази Марв в първата част е истинска. За да избегне евентуално охапване, актьорът само имитира писък, а по-късно звукът е добавен отделно.

home_alone_07

Къщата, в която живееха семейство Макалистър се намира на 671 Линкълн авеню в Уинетка, Илинойс. Имението бе пуснато за продажба през 2011 година за 2.4 млн. долара, но година по-късно бе спазарено за 1,585,000. Сега къщата е туристическа атракция.

home_alone_09
Истинският брат На Кълкин Киран играе ролята на неговия братовчед, който пие безалкохолно и се напикава по време на сън.

home_alone_10
Записвачката, с която Кевин тероризираше възрастните, в действителност не се продава по магазините по това време. Този продукт е създаден специално за филма. Въпреки това много фенове са искали тази джаджа и години по-късно все пак се появява на пазара.

home_alone_11
Привържениците на тезата, че кралят на рока Елвис е жив държат на своята теза, че той участва и във филма. Според тях мъжът с брадата от сцената на летището, когато майката на Кевин се разправя със служител, е именно г-н Пресли.

home_alone_12

Стъклените играчки, които Марв настъпи при влизането в къщата, в действителност са бонбони. В сцените, в които той ходеше бос, е бил със специална гумена подметка.

 

Виж още, брато: 3 месеца дресират гълъбите в “Сам вкъщи 2” и още неизвестни факти за комедията

Кефи ли те?

Къде ще празнуваш на Нова година, брато? Ела с нас в Рая

Общ коефициент 15 за петте срещи, които провокираме с петачка