in

На Острова: Кръчмата е втори офис

Кръчмите във Великобритания се превръщат във втори офис, като все повече хора си доработват в тях, докато пият, брато. Анкета сред 2000 души показа, че 80% проверяват в кръчмата имейлите си, а 20 процента изпращат оттам съобщение до началника си, за да се преструват, че работят и пият резко.

Всеки шести е казал, че е участвал във видеоконферентна връзка от местна пивница. Изследването показва, че хората, които не спират да работят и в кръчмата, изпращат оттам средно служебни 25 имейла за седмица.

“Тъй като бизнесът е под все по-голям натиск, хората чувстват необходимост да имат връзка, където и да са. И то независимо дали всичко става между две срещи, или просто бягат от офиса, за да могат да обработят на спокойствие кореспонденцията си”.

Това каза някой си Винс Ръсъл, който ако духне в дрегера, ще го пръсне.

“Знаехме, че wi-fi връзката на такива места е важна, но не очаквахме британците да работят толкова много в кръчмите”.

През ноември друго британско проучване показа, че смартфоните и таблетите освен да дават възможност на притежателите им да влизат в интернет, да слушат музика и да правят снимки, ги превръщат и в работохолици.

С постоянния достъп до електронната поща смартфонът добавя до два часа към работния ден.

С тях 50 процента от хората проверяват имейла си всеки ден, дори да са на почивка  извън града.

Пристрастяването към работата и неспособността човек да се изключи от нея, дори когато е на морския бряг, се причинява от все по-голямата несигурност. Слава Богу, в България такива проблеми си нямаме. Наздраве за британските тумбаци!

Кефи ли те?

Меси подгони Благо по татуировки (снимки)

Най-кратката приказка