in , ,

Новото Bentley е от класата на Роналдо (СНИМКИ)

Новото Bentley е от класата на Роналдо (СНИМКИ)

С гигантски работен обем 5998 куб. см на двигателя, мощност 625 конски сили и максимална скорост 320 км/ч серийният модел Bentley Flying Spur W12 е играч от класата на Кристиано Роналдо в Шампионската лига на лимузините, брато. Повечето хора могат само да мечтаят за такъв автомобил. Но някои мечтаят за нещо повече. И ако имат заделени едни 220 000 евро (минимум!), в края на годината ще могат да ги похарчат за новия топ вариант Flying Spur W12 S.

С добавката S към името и два турбокомпресора инженерите развързват още 10 буйни коня от 12-те цилиндъра и въртящият момент скача с 20 Nm. На хартия подобренията в стойностите на мощността не са впечатляващи – от 625 на 635 конски сили и от 800 на 820 Nm. Но на практика правят това Bentley първият модел на марката с четири врати, който постига максимална скорост над 200 мили в час (321,8 км/ч). Ако трябва да сме точни, възможностите на Flying Spur W12 S стигат до 325 км/ч, тоест с 5 км/ч повече отколкото в серийната версия.

Новото Bentley е от класата на Роналдо (СНИМКИ)

А ускорението от 0 до 100 км/ч отнема една десета от секундата по-малко – 4,5 вместо 4,6 сек. Тези допълнителни 5 км/ч, една десета от секундата, 10 конски сили и 20 Nm трябва да изкушат потенциалните платежоспособни купувачи да развържат кесията, за да се изпъчат с нещо повече пред останалите собственици на Bentley.

Новото Bentley е от класата на Роналдо (СНИМКИ)

Конструкторите са пипнали и ходовата част, за да оползотворят оптимално чудовищната задвижваща тяга. Системата за двойното предаване разпределя мощността между предната и задната ос в съотношение 40:60. Зад красивите 21-инчови джанти работят високоефективни карбоно-керамични спирачки, които укротяват слонското тегло на 2,5-тонната лимузина.

Новото Bentley е от класата на Роналдо (СНИМКИ)

Настройките на адаптивното окачване са по-спортни, но без да ощетяват комфорта, защото това е автомобил и за тези, които обичат да карат, и за тези, които обичат да се возят. По тази причина воланът е спортен с три спици и гравирани лостчета за ръчна смяна на предавките на 8-степенната автоматична трансмисия с двоен съединител.

Новото Bentley е от класата на Роналдо (СНИМКИ)

Интериорът разкрива буквално тъмната страна на силата на модела, защото (почти) всичко е черно – таблото с лайстна от полиран алуминий, кожените седалки с уникална ромбоидна тапицерия, таванът, подглавниците и праговете с дискретния надпис W12 S. Отвън личат черни декорации по решетката, броните, подложката на фаровете, задния дифузьор, както и магическата буква S личат на колонките, за да напомнят, че това е най-висшата S класа на Bentley.

Новото Bentley е от класата на Роналдо (СНИМКИ)

Кефи ли те?

Galaxy Note 7 гръмна по време на полет, Самсунг спря производството

Mъж спаси бавареца си от урагана Матю, като го паркира в хола (ВИДЕО)