in , ,

В Бриджуотър си казаха “наздраве” за пръв път от 1935 година

2107941577_cdeac6dea9_b
Четвъртък е, брато, но как само ни се иска да е петък. Какво да се прави, жадни сме, а традициите от край време са такива, че дойде ли краят на седмицата, започваме да надигаме чашите чак до неделя.

Не така стоят нещата в Бриджуотър в Кънектикът. Там традициите бяха нарушени и то след 81 “сухи” като пернишка чаша за ракия години.

Във въпросното градче бира в обикновена пластмасова чаша влезе в историята, след като стана първата алкохолна напитка, продадена от 1935 година насам. Причината е, че през въпросната година се забранява продажбата на спиртни напитки в Бриджуотър и оттогава до 2014 година местните се задоволявали единствено с “уотър”. Изданието “Нюз-таймс” съобщава, че първата алкохолна напитка, продадена в Бриджуотър, е чаша с бира, закупена през уикенда по време на местен панаир. Честта да отпие първата глътка след церемониалната продажба е имал роденият в градчето доброволец пожарникар Джим Лилис.

Продажбата на алкохол в Бриджуотър е легализирана през 2014 г., след като предприемачи предлагат да отворят ресторанти в градчето с 1700 жители при условие, че могат да продават алкохол. В Бриджуотър обаче все още няма отворен ресторант, но по всичко изглежда, че уикендите там ще станат с една идея по-разнообразни след края на сухата ера. Ура! Да пием по едно за Бриджуотър, брато! Наздраве!

cheers_law_and_order

Кефи ли те?

Топ 50 на най-добрите футболисти от Висшата лига на FIFA 17

Влюбените двойки, които отслабнаха заедно (СНИМКИ)