in

“Белязаният” футбол

Футболистите вече не са онези космати спортисти, които си спомняме от края на 80-те и началото на 90-те години.
Днешните играчи следят всички модни тенденции, една от които е и тази с татуировките.
Все по-рядко може да срещнем известен състезател, който да не е белязал своето тяло с религиозен символ, известна сентенция или име на любим човек.
Именно за това решихме да ви представим и една малка част от най-запомнящите се рисунки, които сме срещали по футболните терени из цял свят.

aggers-tattoo

Даниел Агер (Ливърпул)
Защитникът на Ливърпул носи титлата за “най-шарен” футболист. Датчанинът има викингска гробница на своя гръб с имената и ликовете на 11 крале.
Над тях се извисява сентенцията “Смъртта е сигурна, само часът е неизвестен”, а на рамото пише: “Болката е временна, победата живее завинаги!”
Нещо повече, той има собствено студио за татуировки, в което работи през малкото си свободно време.
Наскоро той си татуира и инициалите от любимия рефрен на привържениците на Ливърпул You never walk alone.

fussball-stars-zlatan-ibrahimovic-tatoo-taetowierung-i9m-P9h3
Златан Ибрахимомич (ПСЖ)
Малко известен факт е, че нападателят на ПСЖ има освен впечатляваща техника и черен колан по таекуон-до.
Шведският таран, който през годините игра за отбори като Аякс, Милан и Барселона е силно религиозен като голяма част от своите колеги.
Рисунките на Ибра са свързани с любовта му към към семейството и приятелите си. Всеки татус символизира значението на „истинския живот” . Самият футболист признава многократно, че татуировките му вдъхват кураж и сила докато играе футбол.
На дясната си ръка той има надпис “Бог винаги ще бъде до него, за да защити семейството му”, който е изписан на иврит.
Имената на майка му и баща му съответно Юрка и Сефик също стоят гордо върху неговите ръце.

 

meireles

Раул Мейрелеш (Фенербахче)
Бившият футболист на Челси е луд по татуировките. Той е изрисувал почти целия си торс както и врата си. Той е запечатал паметната в португалската история 1416 година както и лицата на всичките си роднини.
“Мога да ви уверя обаче, че всяка една татуировка носи специално значение за мен. Имам много, но искам все повече и повече. Все още не съм спрял. Колкото до любима, от всички тези не мога да избера една. Имам цялото си семейство – лицата на майка ми, баща ми, дъщеря ми и съпругата ми. Също така и числа, които са важни за мен. Обичам всичките си татуси, така че няма да фаворизирам никой от тях”, обяснява настоящият полузащитник на Фенербахче.

 

marco_mater_1164712s

Марко Матераци (бивш футболист на Интер)
Безкомпромисният защитник има една камара татуровки по тялото си, сред които титлата от Шампионската лига, която спечели с Интер през 2010 и Световната титла от 2006.
Освен тях, той може да се похвали още с изображение на викинг Ерик Червения, Индийско украшение с букви “М” и “Д”, символизиращи съюза между него и съпругата му Даниела.
Сред рисунките по тялото му са още звезда на победата,Слънце, Девизът на самурая на японски “Пътят на самурая е смъртта”, щастливо число “23” и редица други.
“Между другото една от татуировките ми е за президента Морати: Не съдете за книгата по корицата й”, разкрива бившият национал на Италия.
International Football - 2010 FIFA World Cup South Africa - Qualifying Group 4 - Germany v Wales - Training

Крейг Белъми (Кардиф)

Избухливият бивш таран на Ливърпул обичаше както да напада противниковите врати, така и своите съотборници със стикове за голф.
Той има огромна татуировка на Оуейн Глиндур – уелски борец за свобода, който води въстание срещу Англия през 1400 г.

David-Beckhams-Tattoo
david -beckhams- tattoos-3
Дейвид Бекъм (ПСЖ)

Модната икона има близо 20 татуровки по цялото си тяло. Новата звезда на ПСЖ може да се похвали с два ръкава, които са силно религиозни.
Освен тях, английският футболист е посветил “мастило” и на своите деца- Бруклин, Круз, Ромео и Харпър.
На лявата си ръка Бекъм носи името на съпругата си- Виктория, което е изписано на индийски.
Една от най-известните и копирани татуировки на полузащитникът е тази на врата му. Кръстът с крилата се превърна в запазена марка за Дейвид.
Фразите „Нека мразят, докато се страхуват” и „Сине мой, не забравяй моето учение, пази моите заповеди дълбоко в сърцето си” също красят атлетичното тяло на футболиста.

Kahill

Тим Кейхил (Ню Йорк Ред Булс)

Австралийският футболист е притежател на една от най-впечатляващите татуировки, които сме срещали по терените.
Бившият играч на Евертън е изрисувал лявата си ръка в Самоа, където е отраснал.
Татусът е с традиционните местни символи, а неговата изразява привързаността му към семейството. В ръкава са вплетени имената на всички членове на семейството му, както тези на любимите му отбори- Милуол и Евертън.

Кефи ли те?

“Harlem shake” разтърси Локо София (ВИДЕО)

Lamborghini с “педали” за 50 бона