in

Уроците, които мениджърът на Боро получи от Моуриньо

zlatan-ibrahimovic-jose-mourinho_roze9owopulk110xl7lkcajnw
Изключително интересен сезон ни очаква във Висшата лига, брато. Типично по български точно сега ни дръпнаха щепсела и не се вижда коя телевизия ще вземе правата за най-интересното футболно първенство. В него Жозе Моуриньо ще води Манчестър Юнайтед, Гуардиола – Сити, Конте е начело на Челси, а Мидълзбро се завръща в елита с Айтор Каранка начело. Последният е ученик на Специалния и в навечерието на новия сезон разкри какви уроци е получил от португалския специалист.

“Моуриньо ме научи, че трябва да съм достоен и честен човек. Той разговаря с хората отровено. Казва какво мисли и защо е взел едно или друго решение. Научи ме, че няма играч, който да е по-важен от отбора“, обясни Каранка.

„Да, Меси и Роналдо са по-различен случай, но те са футболисти, които бележат по 70 гола на сезон. Във всяка друга ситуация отборът е пред всичко“, допълни Каранка.

„Моуриньо е изключителен наставник. Съперничеството между него и Гуардиола ще бъде изключително. И двамата са с манталитет на победители“, каза още бившият испански национал.

Кефи ли те?

Не кръщавай кучето си Чарли

Село в пещера или как над 100 души от години живеят далеч от цивилизацията