in

България с медал на международно състезание по заваряване

construction-664656_960_720
Олимпийските игри в Рио вече започнаха, брато, но България все още чака своя първи медал. За съжаление шансовете не са на наша полза по ред причини.

Въпреки това ние имаме успехи, но в една малко по-различна дисциплина. На Международно състезание по заваряване, провело се в Пекин, българският отбор зае четвърто място. Така след САЩ 94 и последната Евровизия, отново заемаме въпросната престижна позиция. На индивидуалната надпревара в Азия Лилян Тодоров се класира втори в света. Турнирът се провежда на всеки две години и в него участват заварчици на възраст от 18 до 35 години.

„Преди две години германска състезателка зае много високо място по заваряване на електроди – коментира ръководителят на българския отбор Павел Попгеоргиев относно участието и на представители на нежния пол. – Заваряването с електрожен или електроди е едно от най-сложните и е доста тежко, но е факт, че 18-годишно момиче зае второ място, нареждайки се сред едни от най-добрите в света. Тази година пък отборът на Сърбия се яви с ученици от Технически техникум. По същия начин едно младо момиче от Сърбия се справи доста добре с поставените задачи, което е впечатляващо“.

Кефи ли те?

Още едно доказателство, че България е супер яка (ВИДЕО)

Как са направени медалите за Олимпийските игри в Рио (ВИДЕО)