in ,

458 млн. кюфтета, най-скъпото шампанско и още неща, които може да си позволи Гошка

458 млн кюфтета, най-скъпото шампанско и още неща, които може да си позволи Гошка

Всички тези търсят покемони, а ние търсим леля Гошка от Испания, брато. Имаме си почти 68 милиона причини за това. Всеки от нас понякога си е мислел какво би направил, ако спечели от лотарията. Вероятно изперкваш и не можеш да мислиш много разумно. И ако не обмислиш добре, можеш да направиш някои доста неразумни и безполезни покупки.

458 млн кюфтета, най-скъпото шампанско и още неща, които може да си позволи Гошка

На нас лично леля Гошка ни изглежда доста разумна и надеждна, затова не бихме и допуснали, че ще го направи, но ние – като по-алчни и „вечно ненаяли се“ – чисто така от любопитство – решихме да проверим какво може да си купи леля Гошка, която с печалбата си от 67,998,532 евро се класира на 80-о място на най-богатите испанци в момента.

„Розовия граф“

„Diamonds are a girl’s best friend”е казала Мерилин Монро. Така, де, не че го е измислила тя – било й е написано в сценария за пиесата, но пък всички се сещаме за сочните й бедра като чуем тази фраза. Та, да направим плавен преход от Мерилин Монро към леля Гошка (има си сходства), най-скъпото бижу на света е именно розов диамант – „Розовия граф“, който тежи 24.78 карата и е продаден през 2010 за 46.2 милиона долара. Това го прави най-скъпо самостоятелно продаденото бижу на търг за всички времена. Ние смятаме, че на леля Гошка много ще й отива розово – ще я отваря определено. Може да си го купи и даже ще й останат още 20-ина милиона (за златни ланци като на вечния кмет Ценко Чоков).

Частен самолет

Много ясно, брато – да не мислиш, че леля Гошка ще пътува вече с RENFE-то (това е испанското БДЖ – една идея по-чисто и по-скъпо от нашето – абе, не е лошо, но не отива на милионер). Докато си търсехме частен самолет за купуване (даже не сме си и представяли, че ще го кажем някога), се оказа, че има доста сносни самолетчета и за по 15-20 милиона долара – дет‘ се казва – к‘во му плащаш. Но леля Гошка е another level, брато – за нея харесахме един Gulfstream G650ER за 68,950,00 долара. Споко – това е в долари, в евро са 62,192,900, така че даже ще й останат няколко милиона за гориво. Но дотам… не знам дали точно този самолет би бил подходяща покупка, при положение, че явно леля Гошка е с ограничен бюджет, но няма да й се бъркаме – тя си знае! Но пък и нека си знае, че може да купи и няколко по-евтинки.

Най-скъпото шампанско в света

На репортажа от тото пункта в Испания видяхме, че веднага отпразнуваха печалбата със шампанско, но ни се стори, че то не се понрави на изтънчения вкус на леля Гошка. Жената си е милионер, какво я черпите с испанската „Искра“. Тя вече може да си позволи да черпи гостите си с най-скъпото шампанско на света, а именно “Taste of Diamonds” на лукс-дизайнера Алекзандър Амосу. Една бутилка от него струва 1,2 млн. паунда, което е около 1,4 милиона евро. Със своята печалба леля Гошка може да си позволи 56 бутилки от него. Абе не е зле, ама да си изпиеш парите не е шега работа. По-добре да ги вложи в недвижимо имущество – хем и за внуците да има нещичко.

Най-скъпият имот

Ще те разочароваме, брато, но се оказа, че топ 10 на най-скъпите имоти за продан в света в момента далеч не са ни по джоба. По притеснителното е, че не са и по джоба на леля Гошка. Чак ми стана жал – ще остане на улицата жената. На десето място беше някакво си къще в Китай с 32 спални и 32 бани, но струва 154 милиона – а и даже мислим, че не си струва… Плюс това леля Гошка си е европейка – ще си и намерим нещо по-наблизо – я Бояна, я Драгалевци… Направихме си един рисърч и се оказа, че в момента най-скъпата къща в България е в центъра на София и струва 9.5 милиона евро. Бълха я ухапала леля ти Гошка – ще си купи няколко такива, ако реши. Но нас нещо не ни грабна тази къща, брато – не лъха достатъчно на лукс. Затова ще предложим на леля Гошка да си спи по хотели – хем няма да се чуди кога да чисти.

Хотел „Президент Уилсън“ в Женева

За нея сме приготвили специално президентския апартамент на най-скъпия хотел в света – „Президент Уилсън“ в Женева (казахме ти, че си е европейка). Той струва около 55,000 евро на нощ, което означава, че леля Гошка може да спи там 1236 нощи, което си е почти 3 години и половина. Но пък то не може само на едно място да седиш – смятаме, че леля Гошка трябва да демонстрира лукс и с едно модерно возило, което да подчертава афинитета й към скъпото и да накара съгражданите й от Искър (абе да си го кажем – Пелово), направо да заскимтят от яд.

Ferrari 250 GTO

Преди 2 години се направи най-скъпата продажба на кола на аукцион, а именно Ferrari 250 GTO от 1962 година за 38 милиона долара. Брато, тази кола й е почти набор, а и не сме сигурни дали ще успее да убеди настоящия й собственик да й я продаде, затова й избрахме нещо по в неин стил, а именно – Koenigsegg CCXR Trevita, който в момента върви по около 4,8 млн. долара, или близо 4,3 милиона евро. А леля Гошка може да си купи точно 15 такива возила – ще се надяваме да припадне някое и за нас – кой знае, почти сме си градски, така да се каже. Тези 1004 конски сили направо ще ни отвеят косите, брато.

Бруталната яхта

Та понеже споменахме вече, че леля Гошка е от град Искър, плевенско, който очевидно се намира по поречието на река Искър, е доста вероятно тя да предпочете да си се вози с яхтата по Искъра. Ами защо пък не – кеф ти Плевен, кеф ти Мездра… Вече със сълзи на очи обаче ви съобщавам, че леля Гошка се оказва твърде бедна, за да си позволи и най-скъпата яхта в света, която е има-няма 200 милиона долара, но пък, докато гледахме из нета за яхти (и това не сме си мислели, че ще ни се наложи), й харесахме една за 24 милиона евро – съвсем скромно и с капацитет 14 човека, гостни, спални, бани, джакузи, панорамни гледки и всичко както си трябва.

Само ще ти кажем, че даже Риана не може да си позволи джакузи на яхтата, ами се цопка в някакво си детско басейнче по клиповете, брато. А леля Гошка по нищо не отстъпва на Риана, си мислим.

458 милиона кюфтета

Но каквото и да си говорим, брато, леля Гошка си е народен човек – те вярно, че парите променят, но на нас не ни се вярва тя да не иска да спретне един голям пир, че да я помнят в цяло Пелово с години наред. А какво е селски празник без кебапчета и кюфтета – да си знаете, че тази седмица кюфтетата на топлата витрина в Била са по 29стотинки – с нейните пари тя може да си купи около 458 милиона кюфтета, брaто, или да почерпи почти всеки един от 508-те милиона граждани на Европейския съюз по едно кюфте – за нейно здраве (еби ги веганите – те губят).

Въобще, каквото и да си говорим – хич не я мислим леля Гошка – най-добре си е тя, но да вземе да дойде да почерпи вече… цяла седмица ни вест, ни кост, ни милион от нея. Вие си търсете покемони, брато, ние продължаваме да търсим леля Гошка. А на нея пожелаваме успех и със здраве да си ги харчи!

Кефи ли те?

Даваме награди в новия сезон на Fantasy Premier League

Старото куче Цецо, което стана жертва на колажи (СНИМКИ)