in , ,

Помисли добре преди да си поемеш дъх в най-мръсния град в света (СНИМКИ)

delhi-282933_960_720
Добре дошъл в нашето виртуално пътешествие, брато. Ще те заведем в най-мръсният град в света. Затвори очи? Какво виждаш? Безброй улици с отпадъци, въздух, който затруднява дишането ти, а не го облекчава, редаца полета с разпръсната смет, остатъци, съмнителни останки и още, и още…

Всичко това е концентрирано в един град и той не се намира в България. Говорим за Делхи, столицата на Индия. С население около 25 млн. души населеното място е трето по големина в света, но и първо по мръсотия. Пак там голяма част от хората изкарват прехраната си като сортират боклука и го дават за рециклиране. Безполезни се оказаха и правителствените напъни да се пречисти Ямуна – реката, в която се изсипва близо 60 % от боклука на индийската столица.

Тук хората съветват: “Помисли два пъти, преди да си поемещ дълбоко дъх”, а самият град е сравняван с Пекин – другият кошмар на майката природа. В лоши дни в пренаселеният Делхи мръсният въздух прави небето толкова сумрачно, че уличният трафик направо пъпли. Разговорите биват прекъсвани от остра кашлица. Крехки ивички слънчеви лъчи се процеждат през грапавото небе. И за да подплатим всички тези наши думи имаме и няколко снимки, за да доуформим пейзава, построен вече в твоето съзнание.

delhi_01
delhi_02
delhi_03
delhi_04
delhi_05
delhi_06
delhi_07
delhi_08
delhi_09

delhi_10

Кефи ли те?

Клоп и Тухел са шизофреници

В Китай пуснаха в движение автобуса, минаващ над трафика (ВИДЕО)