in ,

Бира с изкуствен интелект промени вкуса си 11 пъти

810
В модерен свят живеем, брато, и това трябва да е вън от съмнение. Няма да се впускаме в излишни разтягания, а ще го караме директно – Британска пивоварна вече произвежда бира с помощта на изкуствен интелект.  Рецептата се променя в зависимост от отзивите на клиентите, интерпретирани от алгоритъм. Системата помага за по-бързо реагиране на отзивите за любимото на всички истински мъже пиво.

На бутилките на четири видове бира на компанията “ИнтелиджънтЕкс” има кодове, които насочват към програмата във Фейсбук. В нея изкуственият интелект задава серия въпроси. Информацията след това се интерпретира от алгоритъм, който се учи от практиката, за да усъвършенства въпросите.

Въпросите са за предпочитанията на клиентите и вкуса. Отговорите обикновено се дават с оценки до 10, да и не, или неопределено. Натрупването им насочва към тенденциите и дава ценни идеи за производството. Бирата се променя бавно с времето.

“С изкуствения интелект все едно клиентът е в едно помещения с пивоваря – каза създателят на пивоварната Хю Лийт. – За човек ще е много трудно, а и би отнело много време да събере такава информация. Изкуственият интелект го прави с лекота.”
Досега с помощта на изкуствения интелект пивоварната е променила бирата си 11 пъти за една година.

s0eEYuA

Кефи ли те?

Най-красивите голове от Европейското във Франция (ВИДЕО)

Дежурното: Лафове от БНТ от Евро 2016