in

Стенли, благодарим ти, че ни караш да се чувстваме горди!

Stenli
Истинската футболна приказка на 2016 година не е тази на Лестър, брато. Нито на Исландия. Големи успехи, които обаче не могат да се сравняват с нашия герой. И като казваме нашия в действителност имаме предвид точно това. Истинското чудо, разтърсило футболната общественост из основи, е с марка “БГ” и колкото и да не ти се вярва е в положителен аспект. Става въпрос за Стилиян Петров, който днес навършва 37 години. Дори, когато пишем този текст настръхваме.

Най-вероятно, докато ти четеш тази статия, Стенли провежда поредната си тренировка с Астън Вила. Да, същият този Стилиян, който преди 4 години бе диагностициран с левкимия и се бореше упорито за живота си. Сега отново се бори, но със самия себе си, за да си върне позната форма и да го видим отново на терена. Ако той стори това, а ние не се съмняваме, това ще бъде най-невероятното завръщане във футбола. Без аналог. И то на българин! Истината е, че можем да пишем още много за Петров – за великите му мачове, за трансферите му в чужбина, за капитанската лента, с която е роден, за интелекта. Можем, но няма.

Това, което екипът на Brato.bg иска да пожелае на Петров, е единствено и само здраве. Останалото го има. Има подкрепата на семейството, има любовта на феновете, има я вярата в себе си и онова борбено чувство, непознато за мнозина. Честит Рожден Ден, капитане! Ти ни караш да се чувстваме горди българи!

 

Кефи ли те?

Дете загуби любимата си играчка, тя била на околосветско пътешествие (КОЛАЖИ)

Джин с тоник пъди комарите