in ,

ФБР ще издирва престъпници със специален софтуер за татуировки

awesome_tattoo_20
Имаш ли татус, брато? Знаем, че мацките ги харесват, но вече са слабост и на ФБР. Дано не ти се налага да разбираш, но все пак трябва да ти обясним за какво става въпрос. От Федералното Бюро разработват съвместно с правителствени изследователи софтуер, чрез който да могат да бъдат проследявани хора по татуировките им.

Тeхнологията ще помогне на правоохранителните органи лесно да идентифицират заподозрени въз основа на техните татуси. Чрез тях ще може да се установи принадлежността им към престъпни банди, към субкултури, към религиозни и политически общности. Софтуерът ще може да разчита послания и мотивации, скрити в изображенията по кожата. За целта ще бъдат използвани усъвършенстван алгоритъм и обширни бази-данни.

Новата разработка е започната в Националния институт по стандарти и технологии на САЩ, като първоначално е била използвана база данни от татуировки на затворници. Ние имаме такъв софтуер за коврите, брато – ако засечем надпис от типа “only God can judge me” – зелената лампа светва. Работи безотказно до момента.

Кефи ли те?

Бар прокара тръбопровод за бира, жители слагат кранчета по пътя

Невиждана драма: Отбори в Чехия си биха 52 дузпи (ВИДЕО)