in , ,

“БМВ” пуска самоуправляема кола през 2021 година

"БМВ" пуска самоуправляема кола през 2021 година

Изпълнителният директор на “БМВ” (BMW) Харалд Крюгер разкри пред акционерите в компанията някои детайли относно самоуправляемия автомобил, който германската марка трябва да пусне на пазара през 2021 година, брато.

БМВ, наред с много други техни конкуренти на автопазара, както и технологичния гигант „Гугъл”, се насочиха към автономните коли като една от логичните посоки на бъдещето в сектора.

"БМВ" пуска самоуправляема кола през 2021 година

Крюгер разкри общи планове за моделът „i NEXT”, който освен самоуправление ще предложи „дигитална свързаност, интелигентен свръхулекотен дизайн, съвсем нов интериор и като цяло ще донесе следващото поколение на електро-мобилността на пътя”.

Директорът не прибави по-подробни детайли за модела, но припомни, че през 2011 компанията направи тест със самоуправляем автомобил на германски аутобан от Мюнхен до Нюремберг.

"БМВ" пуска самоуправляема кола през 2021 година

„Ще мине време докато тези коли достигнат зрялост за серийно производство. Нужната законова рамка за клиентите и производителите все още не е решена”, маркира Крюгер един от основните въпроси пред автономните коли на бъдещето.

Кефи ли те?

60-годишна търновка продаде ниви и си сложи силикон

Знаем състава на Англия за Евро 2016