Германия легализира медицинската марихуана

Германия легализира медицинската марихуана

Германия легализира медицинската марихуана

Мислим да емигрираме, брато. Или поне да отидем на гости на един авер от Тетевен, който от години живее там. Причината е, че имаме болки в кръста, разширени вени, глаукома, високо кръвно и ОВИ. Честен кръст! В Германия ще се лекуваме, защото там легализираха марихуаната за медицински цели. Новият закон влиза в сила в началото на следващата година. Това заяви здравният министър Херман Грьохе.

„Целта ни е тежкоболните пациенти да бъдат лекувани по най-добрия възможен начин”, заяви Грьохе, който ще представи чернова с необходимите законодателни промени пред правителството утре.

Германските планове стават част от тенденция за олекотяване на криминалния характер на лекия наркотик на редица места по света. Причината най-често е позитивният ефект на канабиса при лечението на редица сериозни болести като рак, глаукома, СПИН, Хепатит C, Паркинсон и други.

Грьохе каза още, че докато не бъдат създадени специални правителствени плантации за отглеждане на трева, Германия ще внася „медицинската марихуана”.

„Без да предвиждам работата на Бундестага, вероятно закона ще влезе в сила през пролетта на 2017 година”, заяви още Грьохе.

През 2014г. федерален съд в Кьолн позволи на тежкоболни пациенти да отглеждат канабис с медицински цели. Канабисови лекарства от този март се продават в Хърватия, а в края на миналата година употребата на конопа в здравеопазването беше позволена в Колумбия.

В някои европейски страни като Чехия и Португалия тревата е напълно декриминализирана в определени допустими количества, а в Холандия субстанцията е напълно легална още от миналия век.