in , ,

“Apple” дава 3 години живот на “iPhone”-ите и “iPad”-ите

Технологичната компания „Епъл” (Apple) дава 3 години потребителски живот на своите смартфони, таблети и смартчасовници, брато. За лаптопите „Макбуук” и “Apple” телевизорите предвиденото време за използване е 4 години.

Това показва позиция на компанията, публикувана в сайта й под формата на отговори на често задавани въпроси. Конкретното питане се отнася до изчисляването на вредните емисии в атмосферата, излъчвани от продуктите.

„Предполагаемите години на употреба от първи собственик са 4 за устройства с “OS X” (б.р. – операционната система на „Mac” лаптопите) и „tvOS” (б.р. тази на телевизорите Apple TV), и 3 за устройствата с “iOS” (“iPhone” и „iPad”) и “watchOS” (Apple Watch). “

Компанията отдавна е обвинявана за своята политика на „планирано отпадане от употреба”. При нея старите модели на устройствата постепенно стават неизползваеми, заради изискванията на новите приложения. Докато моралното остаряване е напълно нормална черта на технологичната и производствена сфера, „Епъл” са обвинявани, че умишлено ускоряват процеса.

Най-малко 30% от активните в момента “iPhone”-и са закупени през последните 18 месеца, показа скорошно американско проучване. Според данните му, тези 30% представляват апаратите от последното към момента поколение в смартфон линията на „Епъл” – „iPhone 6”.

Кефи ли те?

Юрген Клоп забрани на играчите да докосват легендарната табела

Три-пенисов алкохол и други пиячки, които едва ли си пробвал